Uzun yolda kendi aracınızla seyahat etmek, son derece keyifli oluyor. Ancak yolculuk boyunca can sıkıcı sorunlar da meydana gelebiliyor. Bunlardan biri araç hareket halindeyken cama yapışan sinek ve böcekler oluyor. Hızla giden araca çarpan sinek ve böcekler; cama, kaportaya ve tavana yapışıyor. Karanlıkta seyahat ederken ışığa gelen sinek ve böcekler, farlara yapışıp kalıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Sinek ve böcek kalıntıları, zamanında temizlenmediği takdirde zamanla kuruyup kalıyor. Bu da temizlenmesini zor hale getiriyor. AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, sinek ve böcek kalıntılarının araç için ciddi bir zarara yol açabileceğini söyledi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
ARAÇ YIKANMAZSA KALICI HASAR OLABİLİYOR
Yüksekdağ tarafından yapılan açıklamaya göre uzun yola çıkanlar, sinek ve böceklerin camlara yapışmasından şikâyetçi oluyor. Sinek ve böcek kalıntıları araçtan çıkarılmadığı takdirde kalıcı hasar söz konusu olabiliyor.
Yüksekdağ, araç sahipleri için hayati uyarılar yaptı. Yüksekdağ, tatile gider gitmez yani gidilecek yere ulaşır ulaşmaz aracın yıkatılması gerektiğini ifade etti. Yolculuk esnasında araca yapışan sinek ve böceklerin çok zararlı olduğunu belirtti.
“BOYADA, GERİ DÖNÜLMEZ HASARLARA YOL AÇABİLİR”
Yüksekdağ, aracın yıkanmaması halinde sinek ve böcek kalıntılarında yer alan asidik maddelerin boya üzerinde hasara yol açacağını ifade etti. Yaz aylarında hava daha sıcak olduğu için kalıntıların kuruması da daha hızlı olur.
Bu nedenle boya yüzeyinde küçük delikler meydana gelebilir. Böyle sorunlar yaşamamak için otomobilin bir an evvel kalıntılardan arındırılması gerekiyor. Uzun yol sonrası aracını otelin önüne bırakanlar, bir hafta sonra kötü bir manzara ile karşılaşabilir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
SİNEK VE BÖCEK KALINTILARI, NASIL TEMİZLENİR?
Aracınıza Sinek Böcek Yapışması Sonucu Oluşan İzler Nasıl Temizlenir?
Sinek ve böcek izlerini araçtan temizlemek için bazı adımları takip edebilirsiniz. Bununla birlikte, bu işlemlerden önce eldiven giymek ve gözlük takmak iyi bir fikir olabilir. Kimyasal temizleyiciler deriye veya gözlere zarar verebileceği için güvenliği sağlamak önemlidir.
1.Araç Yüzeyinin Hazırlanması: Araç yüzeyini hazırlamak için aracınızı su ve araba şampuanı ile yıkayın. Bu, yüzeyi büyük kir ve tortulardan temizler.
2.Böcek Temizleyicisi Kullanma: Sonraki adım, oto parçaları dükkanında satın alabileceğiniz özel bir böcek temizleyici kullanmaktır. Bu ürünler, arabanın boya yüzeyine zarar vermeden böcek kalıntılarını çözme özelliğine sahiptir.
3.Uygulama: Temizleyiciyi direkt olarak lekeli alanlara uygulayın. Ürünün talimatlarını takip edin, çünkü bazı ürünler birkaç dakika bekletilmesi gerekebilir.
4.Fırçalama: Bir araba detay fırçası veya eski bir diş fırçası kullanarak, lekeli alanları hafifçe fırçalayın. Bu, böcek kalıntılarını yüzeyden çıkarmaya yardımcı olur.
5.Durulama: Böcek kalıntıları ve temizleyiciyi tamamen çıkarmak için aracınızı iyice durulayın.
6.Kurulama: Yüzeyde su lekeleri bırakmamak için bir mikrofiber bez veya araba kurulama bezi ile aracınızı kurulayın.
Unutmayın, bu işlemi düzenli olarak yaparsanız, böcek kalıntıları aracınızın boyasına zarar vermeden önce onları çıkarabilirsiniz. Buna ek olarak, bazı durumlarda, özellikle çok yoğun böcek kalıntıları durumunda, profesyonel bir araba detaylandırma hizmeti almayı düşünebilirsiniz.
Turgut Yüksekdağ, otomobil yıkama şampuanlarının kalıntılardan kurtulma noktasında fayda sağlamayacağını belirtti.
Kolay temizleme özelliği sunan şampuanların ise otomobil açısından zararlı olduğunu belirtti. Bu nedenle özel olarak sinek ve böcek temizleme amaçlı üretilen ürünlerin kullanımını tavsiye etti. Zift lekeler için detaylar şöyle...
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Araca Yapışan Reçine ve Zift Lekesi Nasıl Çıkar
Araca Yapışan Reçine ve Zift Lekesi Nasıl Çıkar
Araç yüzeyine yapışan reçine veya zift lekelerini çıkarmak için belirli adımlar ve ürünler gerekmektedir. Aşağıdaki talimatları izleyebilirsiniz:
1.Reçine veya Zift Temizleyicisi: Otomotiv mağazalarında veya online alışveriş sitelerinde reçine veya zift çıkarmak için özel temizleyiciler bulabilirsiniz. Bu ürünler genellikle, boyaya zarar vermeden reçine veya zifti çözme özelliğine sahip.
2.Uygulama: Temizleyiciyi direkt olarak lekeli alana uygulayın. Ürünün talimatlarına göre bir süre bekletin. Genellikle birkaç dakika beklemek yeterli olacaktır.
3.Çıkarma: Lekenin üzerine bir mikrofiber bez veya temiz bir bez yerleştirin ve hafifçe ovalayın. Bu, lekenin çözülmesine ve bezin lekeyi almasına yardımcı olur. Kesinlikle sert bir fırça veya zımpara gibi yüzeyi çizebilecek araçları kullanmamalısınız.
4.Durulama: Yüzeyi, temizleyici ve kalan lekeleri çıkarmak için ılık suyla durulayın.
5.Kurulama: Son olarak, aracınızı bir mikrofiber bez veya araba kurulama bezi ile iyice kurulayın. Bu, su lekelerini önler ve aracınızın temiz ve parıl parıl görünmesini sağlar.
Bu adımları takip etmeniz durumunda, reçine veya zift lekeleri genellikle tamamen çıkarılabilir. Ancak, çok eski veya inatçı lekelerde profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. Lekenin boyaya zarar vermeden önce çıkarılması önemlidir, çünkü uzun süreli maruz kalma boyayı çıkarabilir veya yüzeyde daimi lekelere neden olabilir.