Un, makarna, bakliyat gibi yiyecekleri mutfaklarda muhafaza etmek, çok zor oluyor. Bu yiyecekler, sıcak ve nemli ortamlarda kolayca böcekleniyor. Böceklenen yiyeceklerin hemen çöpe atılması gerekiyor. Aksi takdirde böcekler her yere yayılıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Mutfaklarda en sık rastlanan böcekler, güveler oluyor. Güveler ilk olarak tırtıl şeklinde oluyor. Sonrasında kelebeğe dönüşüyor. Kilerde bulunan besinleri kontrol etmek, her zaman yeterli olmuyor. Yumurtaların çıkması, 5-6 ay içerisinde gerçekleştiği için siz fark etmeden böcekler her yere yayılabilir. Bu nedenle kontrol etmekten ziyade daha kalıcı bir tedbir almak gerekir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
DERİN DONDURUCUDA SAKLAYIN
Alınan gıdaların derin dondurucuda saklanması önerilen yollardan biri oluyor. Eğer uygun alan varsa kalıcı olarak yiyecekler, derin dondurucuda tutulabilir.
Ancak böyle bir olanak yoksa en az bir hafta, derin dondurucuda bekletilebilir. Bu sayede böcek ve güve yumurtaları, ortadan kalkar. Tahıl ve bakliyatları çok fazla almamak da önerilen yollardan biri oluyor. Tüketim miktarına uygun şekilde alım yapmak ve depolamama yapmamak, bu noktada faydalı oluyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
PAKET VE POŞET KULLANMAYIN
Uzmanlar, saklama alanı olarak ağzı sıkı bir şekilde kapatılan metal, cam ve plastik kapların kullanılmasını tavsiye ediyor. Kuru gıdaların yer aldığı dolapların belirli aralıklarla temizlenmesi öneriliyor. Böcekler, çatlaklara, köşelere ve girintili yerlere yumurta bırakabilir.
Tahılların olduğu yerlere defneyaprağı, karabiber, paketler içerisinde olacak şekilde yerleştirilebilir. Bunlardan yayılan koku sayesinde böcekler, ortamdan uzaklaşır. Böceklenen ürünlerin hemen atılması tavsiye ediliyor.
Aksi takdirde diğer besinler de tehlikeye giriyor. Bakliyatların yer aldığı dolapların içi elektrik süpürgesi yardımıyla çekilebilir. Beyaz sirke katılan su kullanılarak dolapların içi silinmelidir. Bunun yerine suyun içerisine sabun ya da çamaşır suyu da katılabilir.
Böcekli çöplerin ve süpürge torbalarının hemen atılması gerekiyor. Mutfakları en az 3-6 ay aralıklarla dip köşe temizlemek de böceklenen ürünleri hemen fark etme noktasında fayda sağlıyor.