Kadın ve erkeğin sağlıklı olması, sağlıklı bir cinselliği de beraberinde getirir. Stres, hastalık, ilaç kullanımı gibi çeşitli sebeplere bağlı olarak zaman zaman cinsel yaşamda sıkıntılar ortaya çıkabilse de söz konusu faktörlerin ortadan kalkması ile birlikte çiftlerin cinsel yaşamları eskiye geri döner. Ancak cinsel yaşamı doğrudan etkileyen bazı faktörler, yalnızca uzman müdahalesi ile çözüme kavuşturulabilmektedir. Bu noktada özellikle erkekleri baz alan uzmanlar, erektil disfonksiyon belirtilerine dikkat çekti.
Tıpta ‘erektil disfonksiyon halk arasında ise ‘iktidarsızlık, sertleşme güçlüğü” olarak bilinen rahatsızlığın son dönemlerde sıklık ile gözlendiğini ifade eden uzmanlar, erkeklerin çoğu zaman bazı belirtileri göz ardı ettiklerini belirtti. Psikolojik olarak da oldukça büyük yıkımlara sebep olabilen iktidarsızlığın ayrıca ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabileceğini belirten uzmanlar, o rahatsızlıklar ile ilgili detayları paylaştı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
HER 5 ERKEKTEN 1’İNDE VAR!
İktidarsızlık belirtilerinin sanılanın aksine birçok kişide gözlendiğini ifade eden uzmanlar, son istatistiklere göre her 5 erkekten 1’inin erektik disfonksiyon ile karşı karşıya kaldığını belirtti. Özellikle 40 yaş üstü erkeklerde sıklık ile gözlenen belirtilerin cinsel yaşamın yanı sıra psikolojik rahatsızlıklara sebep olabildiğini belirten uzmanlar ayrıca iktidarsızlığın farklı fiziki rahatsızlıkların da belirtileri arasında olduğunu bildirdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
BU RAHATSIZLIKLARA DİKKAT!
Erektil disfonksiyonun hem sinir sistemini hem de kan akışını doğrudan etkilediğini belirten uzmanlar, bu durumun farklı rahatsızlıkların habercisi olabileceğini bildirdi. Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, diyabet ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıkların penise giden kan akışını etkileyebildiğini ve durumda da erektil disfonksiyonun ortaya çıkabileceğini ifade eden uzmanlar, dikkate alınması gereken durumları şu şekilde sıraladı:
- Atardamarlarda darlaşma, testosteron hormonu seviyesinde düşüş, dolaşım sorunları, stres ve depresyon durumları.