Nevada-Reno Üniversitesinde görev yapan araştırmacılar, ilginç bir bilgiye ulaştı. Buna göre yakın gelecekte kahve çekirdekleri, biyodizel yakıt olarak kullanılabilecek. Böylece araçlar, kahveden aldıkları güçle yollarda seyredebilecek. Yapılan bu araştırma aslında kahvenin ne denli güçlü bir yapıya sahip olduğunun kanıtı oluyor.
Birçok kişi sabah uyanır uyanmaz kahve içiyor. Hatta pek çokları için bu bir alışkanlık oluyor. Bu nedenle kahve atmadan hiçbir iş yapmayanlar ve tüm umudunu kahveye bağlayanlar bulunuyor. Ancak kahve içmenin bazı zararları bulunuyor. Bakın sabah kalkar kalkmaz kahve içmenin ne gibi zararları bulunuyor?
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
DAHA UYKULU HİSSETTİRİR
Kahve, bilinenin aksine daha uykulu hissetmeye yol açabiliyor. Kafein, stres hormonunun seviyesini artırıyor. Uyku sorunlarına sebebiyet vererek yorgunluk yaratabiliyor. Sabahları şekersiz bir cappuccino ile başlayanlar, yorgun bir hisse kapılabilir.
Vücut eksik kalan şekeri dengelemek için insülin üretmeye çalışır. Bu durum nedeniyle enerji düşüklüğü ve kaygı ortaya çıkar.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
MİNERALLERİN FAYDASINI AZALTIR
Güne kahve ile başlamak, minerallerin faydasının azalmasına yol açıyor. Gerekli mineralleri farklı gıdalar yoluyla alsanız bile kahve tüketimi nedeniyle minerallerin etkisi azalır. Kahve; demir ve magnezyum gibi vitaminlerin emilimini azaltır.
Kahve tüketimi nedeniyle sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hissedilebilir. Aynı zamanda ishal problemi de ortaya çıkabilir. Sütlü kahvede bulunan laktoz, mide problemlerine sebebiyet verebilir.
Kahve tüketmek, kilo alımını da yol açabilir. Şeker ve süt içermeyen kahveler, yağ yaksa da uykusuzluk yaratabilir. Bu uykusuzluğa bağlı olarak aç hissetme sorunu da ortaya çıkar. Aroma ve rafine şeker içeren kahveler ise kişilere doğrudan kilo aldırır.
Sık kahve tüketimi, kendinizi gergin ve sinirli hissetmenize yol açabilir. Aynı zamanda anksiyeteyi tetikler. Kahvenin zararlarından biri de vücut kuruluğuna yol açmasıdır. Bu kuruma neticesinde kırışıklık ve erken yaşlanma sorunu ortaya çıkabilir.