Yaz aylarında taze taze sebze ve meyve yemek mümkün oluyor. Yaz aylarında toplanan sebze ve meyveler, doğal bir yapıda oluyor. Aynı zamanda lezzeti de daha fazla oluyor. Kış aylarında ise seralarda yetiştirilen sebzeler satılıyor. Bu nedenle aynı tazeliği yakalamak mümkün olmuyor. Ancak dondurucularda kışlık yiyecekler saklanabilir.
Yaz aylarında taze fasulye, dolmalık biber, patlıcan gibi sebzelerin kışlık olarak hazırlanması mümkündür. Ancak her sebzenin saklanmasında farklı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Bu püf noktalar sayesinde lezzette bir değişme ya da sebzenin yapısında bir bozulma olmuyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
KIŞLIK FASULYE NASIL HAZIRLANIR?
Kışlık fasulye hazırlamak için ilk olarak kaliteli fasulyelerin tercih edilmesi gerekiyor. Bu fasulyeler ilk olarak ayıklanıyor ve temizleniyor. Kaynar suda 3-4 dakika boyunca haşlanıyor. Haşlama sayesinde fasulyelerin saklama süresi uzuyor. Haşlanan fasulyeler, önce yıkanıyor ardından süzülüyor.
Kuruyan fasulyeler, temiz ve kuru kapta saklanıyor. Saklama kabı olarak cam kavanoz ya da plastik kap kullanılabilir. Kışlık fasulyeler, dondurucuda uzun süre saklanabilir. Çiğ olarak da taze fasulyeleri saklayanlar vardır. Ancak lezzet değişmesi olmaması için öncelikle haşlama yaparak saklamakta fayda vardır. Bu sayede istenilen lezzette yemekler kolayca hazırlanabilir. Buzluktan çıkarıldıktan sonra çözdürülen fasulyeler, tekrar dondurulmamalıdır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
FASULYE KONSERVESİ NASIL YAPILIR?
4 kilogram taze fasulye, 3 kilogram domates, 4 tane kırmızıbiber, 1 kilo yeşilbiber, 2 su bardağı sıvı yağ ve tuz ile konserve yapılabilir. Fasulyeler, yıkandıktan sonra kırılmalıdır. Kırmızı ve yeşilbiberlerin yemeklik olarak doğranması gerekir.
Yağ kızdıktan sonra biberler ve fasulyeler kavrulur. Domatesler, kabukları soyulduktan sonra karışıma eklenir. Pişme aşaması tamamlanmak üzereyken tuz ilave edilir. Pişme tamamlanınca karışımlar kavanozlara doldurulur. Ardından kavanozlar ters çevrilerek soğumaya bırakılır. Güneş almayan bir yerde bekletilir. Fasulyelerin üzerinde küf, beyazlaşma varsa asla tüketilmemelidir.