Bir süredir aralarında resmen soğuk savaş olan ev sahibi ile kiracılar, sık sık davalık olmaya başladı. Özellikle artan yaşam pahalılığı çok zam demekken; bu zamma gelen sınırlama iki cephedeki gerginliği daha da artırdı. Bunun üzerine ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalar daha da artarken; tahliye nedeniyle mahkemeye başvuru da artar oldu. Yargıtay, bu mahkemelerden biriyle ilgili emsal karar verdi
Bir tahliye mahkemesinde son kararı veren Yargıtay, iki cepheyi de tedirgin edecek bir karara imza attı. İhtiyaç bahanesiyle ev tahliye etmek isteyen ev sahipleriyle, gerçek ihtiyaçlı ev sahiplerini ayırmaya yönelik bir karar veren Yargıtay, kiracıların ise art niyetli evi boşaltmama durumunun önüne geçmek için adım attı. İşte Yargıtay’ın emsal kararı…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
İHTİYAÇ SEBEBİYLE EVİNİ BOŞALTMAK İSTEDİ, MAHKEMELİK OLDU
İşten çıkarılması sonucunda bulunduğu bölgeden kiralık evinin olduğu ilçeye taşınma kararı alan bir ev sahibi, taşındığı yerde olan evindeki kiracısını evden çıkarmak istedi. Tahliye gerekçesi olarak, “İşimi kaybettim, evi boşalt” diyen ev sahibi, kiracıyla karşı karşıya geldi. Bu talebi reddeden ev sahibi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak, işten çıkarılması sonucunda yer aldığı ilçede başka bir konutta kiracı olarak yaşadığını, kendi evine geçmek istediğini, bu nedenle de evin tahliye edilmesi istedi. Kiracı ise davanın reddini talep ederek, mahkemeye başvurdu. Uzun süredir devam eden davada son kararı veren ise Yargıtay oldu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
YARGITAY EV SAHİBİ VE KİRACILARI TEDİRGİN EDEN İKİ KARAR VERDİ
Yargıtay tarafından alınan emsal niteliğinde karar kapsamında ise ihtiyaç iddiası ile ev tahliyesi talebinde bulunulması durumunda ihtiyacın gerçek, samimi ve zorunlu olduğunun kanıt edilmesi halinde evin boşaltılabileceği ifadeleri yer aldı. Kiracıları tedirgin eden bu kararda ev sahiplerini tedirgin edecek olan kısım ise, ihtiyaç durumunun geçici olması durumunda tahliyenin yapılmayacağı hükmü oldu. İhtiyacın samimi, gerçek ve zorunlu olması durumunun kanıtlanması halinde tahliyenin kabulünün verileceğini söyleyen Yargıtay, ihtiyacın kanıtlanmasına hükmetmiş oldu.