Çiftler, evlilik öncesinde beraberliklerini ilan etmek için nişan yapıyor. Nişanlılık süreci özellikle Türkiye’de sıkıntılı bir dönem olarak biliniyor. Aile bireyleri de nişanlılık döneminde çiftlerin hayatına sıklıkla müdahale ediyor. Bu süreçte aileler de görüşmeye başladığı için bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Çiftler, nişanlılık sürecinin uzatılmaması gerektiğini düşünüyor. Nişanlılık süreci, her ülkede Türkiye’de olduğu gibi işlemiyor. Nişanlılık süresi, dünya ülkelerine göre değişiyor. Çiftler nişanlılık döneminde evliliğe hazır olup olmadıklarını anlıyor. Türkiye’de ortalama bir yıl nişanlı kalınıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
DÜNYA ÜLKELERİNDE NİŞANLILIK SÜRESİ
Arjantin’de nişanlılık süresinin bir yıl kadar sürdüğü belirtiliyor. Brezilya’da bu süreç altı aya kadar devam ediyor. Nişanlılık süresinin uzun sürdüğü ülkelerden biri Endonezya olarak biliniyor. Ülkede üç yıla kadar nişanlı kalınıyor. İngiltere’de evlilik oranları her geçen yıl azalırken nişanlılık dönemi de 3 ay devam ediyor.
İran’da 3-4 yıla kadar nişanlılık devam ediyor. Pakistan’da ise en az iki yıl süreyle çiftler, nişanlı kalıyor. Portekiz’de iki yıla kadar nişanlılık normal kabul ediliyor. Rusya’da bir yıla kadar nişanlılık devam ediyor. Azerbaycan’da ise 2 yıla kadar nişanlılık devam edebiliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
NİŞANLILIK NEDEN KISA OLMALI?
Nişanlılık döneminin kısa tutulmasında fayda bulunuyor. Bu dönemde çiftler evlilik ve sevgililik arasında kalıyor. Bu nedenle çiftler arasında sorunlar yaşanabiliyor. Çiftler, birbirlerinin davranışlarını yanlış anlamaya eğilimli oluyor. Aynı zamanda aileler arasında da sorun yaşanabiliyor. Aileler arası problemler, ilişkinin yıpranmasına yol açıyor.
Nişanlılık süreci uzadıkça çiftler birbirinden uzaklaşmaya başlayabiliyor. Çevreden düğün konusunda yapılan baskılar da çiftlerin bunalmasına yol açabiliyor. Bu nedenle nişanlılık döneminin en fazla 10 ay olması tavsiye ediliyor. Ancak mümkünse 3 ay içerisinde çiftlerin evlenmesi tavsiye ediliyor.
Çiftlerin nişanlılık sürecinde aileleri işin içine çok fazla karıştırmamaları ve birbirlerine saygılı davranmaları, bu süreçte çok önemli oluyor. Böylece mutlu bir beraberlik sürdürmek mümkün oluyor.