Otomotiv sektörünü yakından ilgilendiren önemli uygulamalar hayata geçirilmeye devam edilirken bir haber de TÜVTÜRK’ten geldi. Sürücülerin ve trafikte bulunan diğer kişilerin can ve mal güvenliklerini korumak amacı ile araç muayenelerini gerçekleştiren TÜVTÜRK, yeni dönemde yepyeni bir sisteme geçiş yaptığını duyurdu.
Zorunlu araç muayenesi kuralı kapsamında Türkiye genelinde trafiğe çıkan tüm motorlu araçların muayenelerinden sorumlu başlıca kurum olan TÜVTÜRK, temmuz ayı ile birlikte yeni bir sisteme geçiş yaptığını bildirdi. Söz konusu yeni sistemde araç muayene raporları başta olmak üzere pek çok kategori altında değişikliğe gitmiş olduğunu belirten TÜVTÜRK, detayları aktardı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
RAPOR GÖNDERİM ŞEKLİ DEĞİŞTİ!
TÜVTÜRK’ün yeni sistemine göre araç muayene rapor sonuçları bundan sonra e- posta yolu ile iletilecek. Bu uygulaması ile çevreci yönünü ortaya koyan TÜVTÜRK, senelik olarak yaklaşık 112 ton kağıt tasarrufu sağlayacak. Böylelikle 1904 adet ağacın kesilmesi engellenmiş olacak. Ayrıca 459 bin 200 kilovatsaatlik enerji tasarrufu ve 196 bin litrelik akaryakıt tasarrufu sağlanmış olacak.
TÜVTÜRK yeni sisteminde e- postanın yanı sıra mesaj yolu ile de raporların iletilmelerini sağlayacak. Ayrıca sürücüler e- Devlet sisteminde yer alan “Araçlarım” sekmesinden de rapor özetine erişim sağlayabilecekler.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
FARKINDALIĞI ARTIRMAYI AMAÇLIYOR!
TÜVTÜRK’ün araç muayene raporlarını yeni dönemde e- posta, SMS ve e- Devlet sistemi aracılığı ile iletecek olması, çevre adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başta kağıt ve enerji tasarrufu olmak üzere zaman ve akaryakıt tasarrufu da sağlayacak olan bu yeni sistem ile çevre ve sürdürülebilirlik alanlarında farkındalığın artırılması hedefleniyor. Ayrıca dijital ortamda daha yalın bir dil ile muayene raporlarına erişim sağlayabilecek olan araç sahipleri de bu sayede araçlarına ilişkin önemli tespitler konusunda daha kısa sürede bilgilendirilmiş olacak ve olası tehlikelere karşı daha hızlı bir şekilde harekete geçebilecekler.