Sabahların vazgeçilmez öğünü olan kahvaltı, vücut sağlığının ve vücut sisteminin korunması adına oldukça önemlidir. Bazı kişiler için kahvaltı seansı can sıkıcı olsa da birçok kişi için günün en önemli ve en keyifli öğünüdür.
Sabah kahvaltıları özellikle hafta sonları daha bir keyifli olur. Özenle hazırlanan ve daha uzun vakit geçirilen bir sofra, güne en iyi şekilde başlanmasına yardımcı olmaktadır. Ancak uzmanlar, kahvaltının doğru saatlerde yapılması gerektiğine dikkat çekti. Sabah dokuzdan sonra yapılan kahvaltının vücut için sağlıklı olmadığı İspanya’nın Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü tarafından açıklandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
KAHVALTI İÇİN DOĞRU SAAT SABAH 8
Daily Mail’de yayınlanan bir araştırmada, İspanyol bilim insanlarının kahvaltı için en doğru saatin sabah 8 olduğunu ifade ettiği bilgiler yer aldı. Kahvaltının geç yapılma alışkanlığı, aralıklı oruç kavramı ile daha yaygın bir hale geldi. Ancak Fransa’da yapılan bir araştırma, geç yapılan kahvaltının sanıldığı gibi yararlı olmadığını ortaya koydu. Fransa’da yüz binden fazla kişinin katıldığı bir araştırmada, akşam 22:00’dan sonra yemek yemenin Tip 2 diyabet riskini daha fazla arttırdığı kanıtlandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
GEÇ KAHVALTI DİYABETİ TETİKLİYOR
Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nde görev alan Dr. Anna Palomar-Cros, yapılan araştırmaya dair şu bilgileri aktardı; ‘’Kahvaltıyı atlamanın glikoz ve lipit kontrolünün yanı sıra, insülin seviyelerini etkilediği bilindiğinden biyolojik olarak bu mantıklı bir sonuçtur. Bu, kahvaltıyı atlamanın Tip 2 diyabet riskini artırdığı sonucuna varan iki meta analizle de tutarlı bir veridir. Yemek zamanlamasının sirkadiyen ritimleri ve glikoz ile lipit kontrolünü düzenlemede önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Az sayıda çalışma, yemek zamanlaması veya aralıklı oruç ile Tip 2 diyabet arasındaki ilişkiyi araştırmıştır. Tip 2 diyabet, sağlıksız beslenme fiziksel hareketsizlik gibi çeşitli değiştirilebilir risk faktörleri ile ilişkilidir. Araştırma sonucunda elde edilen verilerde; sabah dokuzdan sonra düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin, sabah sekizden önce kahvaltı yapan kişilere kıyasla Tip 2 diyabet geliştirme riskinin önemli ölçüde daha yüksek olduğunu göstermiştir.’’