Luke's International Üniversitesi'nden Dr. Shigeaki Hinohara'nın uzun ömür ve yaşam kalitesi konusunda verdiği tavsiyeler bugünlerde çok dikkat çekiyor. Dr. Hinohara 105 yaşında vefat etmiştir. Dr. Hinohara bu konudaki uzmanlığını çok sayıda kitapla kanıtlamış ve hem zamanın getirdiği uygulamalardan hem de yüzyılların birikiminden yararlanmıştır.
Dr. Hinohara, 2009 yılında Japan Times için Judit Kawaguchi ile yaptığı bir röportajda, kayda değer bazı inançlarını paylaşmıştır. Haberimizde sizlere, uzun ve tatmin edici bir yaşam sürmeye ilişkin tavsiyelerinin bir derlemesini sunuyoruz. İşte Dr. Hinohara’nın açıklamalarının detayları.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
İYİ BESLENİN, AZ YİYİN VE HEP BİR ŞEYLERLE MEŞGUL OLUN
Sağlığımızı korumak için günlük rutinimize belirli alışkanlıkları dahil etmek çok önemlidir. Etkili yollardan biri, asansör veya yürüyen merdiven yerine merdivenleri tercih etmektir, çünkü bu basit seçim kaslarımızı harekete geçirmeye yardımcı olur.
Bir diğer önemli husus da doğru planlamadır. Programımı çok önceden düzenleyerek, 2014 yılına, yani beş yıl sonrasına kadar ajandamın dersler ve hastane çalışmalarıyla dolu kalmasını sağlıyorum. Bu yaklaşım odaklanmamı ve taahhütlerime bağlı kalmamı sağlıyor.
Uzun ömür söz konusu olduğunda, milliyet, ırk veya cinsiyet gözetmeksizin çeşitli geçmişlere sahip bireylerin ortak bir özelliği var: Hiçbiri aşırı kilolu değil. Beslenme tercihlerim açısından vücudumu sağlıklı gıdalarla beslemeye öncelik veriyorum. Kahvaltıda bir fincan kahve, bir bardak süt ve biraz meyve suyunun yanında bir kaşık zeytinyağı ekliyorum. Bu ekleme sadece kan damarlarıma fayda sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda cildimin genel sağlığına da katkıda bulunuyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
AKTİF OLMAYI HİÇ BIRAKMAYIN
Uzun bir yaşam sürmek gerçekten de dikkate değer bir başarıdır. 60 yaşına kadar ailemizi geçindirmek ve kişisel hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmak nispeten kolaydır. Ancak 60 yaşına geldiğimizde, odağımızı topluma katkıda bulunmaya çevirmek çok önemli hale gelir.
Emeklilik asla bir zorunluluk olarak görülmemelidir. Ancak emekli olunması gerekiyorsa, bu 65 yaşından çok sonra olmalıdır. Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması çok önemlidir.
Maddi varlık biriktirme saplantısına kapılmaktan kaçının. Bu eşyalara daha fazla tutunamayacağımız zamanın geleceğini daima hatırlayın. O anın ne zaman geleceğini asla bilemeyiz, bu nedenle materyalizm yerine deneyimlere ve ilişkilere öncelik vermek çok önemlidir.