Havaların soğuması ile beraber ortaya çıkan virüslerin salınımı hayat kalitesini olumsuz olarak etkiliyor. Grip, nezle ve soğuk algınlığının had safhaya ulaştığı bu günlerde vücut direnci günden güne azalıyor. Çalışma performansını düşüren, morali bozan ve enerjiyi dibe çeken etkiyi azaltabilmek ve vücudu sağlığa kavuşturabilmek için kış çayları doktorlar tarafından da öneriliyor.
BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELİYOR!
Bağışıklık sistemini çelik gibi yapan ve kış hastalıklarına karşı vücudu koruyan o çaylar boğaz ağrısı, mide bulantısı ve kronik öksürüğe de iyi geliyor. Soğuk havaların etkisiyle ortaya çıkan öksürük belirtisi kış çayının boğazları yumuşatıcı etkisiyle beraber günden güne iyileşmeye başlıyor.
VÜCUDA ENERJİ VERİYOR, YORGUNLUĞU HAFİFLETİYOR!
Kış çayı hazırlanırken en temelinde nane baharatı kullanılıyor. Bu baharat genizde ve burunda oluşan tıkanıklığın giderilmesini sağlıyor. Antioksidan özleri sayesinde kan dolaşımını hızlandıran kış çayı yorgunluk ve halsizliğe de iyi geliyor. Vücuda enerji verirken zindelik katıyor. Sabahları oluşan kronik yorgunluğa iyi gelen kış çayı metabolizmayı da hızlandırıyor.
EVDE KIŞ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Tüketildiğinde vücutta sakinleştirici etkisi veren kış çayı içindeki papatya bitkisi sayesinde stresi azaltarak daha rahat uyumayı sağlıyor. Eklem ağrılarını hafifleterek kasları gevşetiyor.
Evde kendi kaşlarını hazırlamak isteyenler için işte o püf nokta:
- Bir demlik suyun içerisine melisa, zencefil, papatya, tarçın, kakule, karanfil ve tomurcuk gül eklenir. Birkaç dakika kaynatılır. Ardından süzülerek tüketilebilir.
- Bir başka yöntem ise iki bardak su kaynatılır. İçinde melisa, karanfil, zencefil ve papatya nın yer aldığı bardağın üzerine eklenir. 5 dakika demlenmeye bırakılır. Ardından süzgeçten geçirilerek tüketilebilir. İsteyenler doğal bal veya şekerle tatlandırabilir.