Meyveden elde edilen bir besin takviyesi olan karadut özü, çok sayıda sağlık avantajı sunar. Gülgiller familyasından hasat edilen bu meyve tipik olarak sıcak iklimlerde yetişir. Özü elde etmek için meyveler dikkatlice hasat edilir ve öğütülür. Daha sonra suyu ve etli kısımları çıkarılır, suyla karıştırılır ve süzülür. Bir kurutma işleminden geçirildikten sonra, özüt son olarak toz haline getirilir ve paketlenir.
Birçok kişinin karadut özü tüketmeyi tercih etmesinin başlıca nedenlerinden biri yüksek lif içeriğidir. Ayrıca, bu organik besin takviyesi vücuttaki zararlı serbest radikallerle mücadele eden antioksidanlarla doludur. Karadut özünü rutininize dahil ederek, potansiyel olarak kanser ve diğer sağlık rahatsızlıkları riskini azaltabilirsiniz. İşte Karadut özünün inanılmaz faydaları.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Karadut, sağlık açısından sayısız fayda sunan nefis bir meyvedir. Temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla dolu olan bu meyve, çeşitli hastalıklara karşı güçlü bir silah görevi görerek genel sağlığı destekler. Karadut özünü diyetinize dahil ederek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve işlevselliğini artırabilirsiniz. Bu meyve, vücudu zararlı rahatsızlıklardan etkili bir şekilde koruyan C vitamini ve diğer antioksidanlar bakımından zengindir. Ayrıca karadut özü, kanser hücrelerinin büyümesini engelleyen bileşikler olan antosiyaninlerin yüksek seviyelerine sahiptir.
Doğal karadut özünün avantajları hastalıkların önlenmesinin ötesine geçer. Antioksidan özellikleri cildi besleyerek cilt hücrelerinin yenilenmesini kolaylaştırır ve genç bir parlaklık kazandırır. Ek olarak, bu öz, göz sağlığının korunmasında çok önemli bir rol oynayan lutein ve zeaksantin bakımından zengindir.
KARADUT ÖZÜ NASIL YENİR?
Karadut özü genellikle sıvı şekilde kullanılır ve bir dizi fayda sunar. Önerilen dozaj kişiden kişiye değişebilir, ancak tipik olarak 1-2 çay kaşığı karadut özü bir bardak suya karıştırılabilir ve günde 1-2 kez tüketilebilir. Alternatif olarak, karadut özü kapsülleri de mevcuttur. Bununla birlikte, karadut özünü rutininize dahil etmeden önce, özel ihtiyaçlarınız için uygun tüketim miktarını belirlemek için bir sağlık uzmanına danışmanız tavsiye edilir.