Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından 2016 yılında kurulan Troy bir ödeme işlemleri sağlayıcısıdır. Hemen hemen tüm bankalar ile anlaşması bulunan Troy, kredi ve banka kartları ile birlikte kullanılabiliyor. Troy ödeme sistemi nedir, nasıl kullanılır soruları gündem olurken bu konuda bilinmesi gerekenler açıklandı.
Bir Türk markası olan Troy, Bankalararası Kart Merkezi tarafından kurulduktan sonra ilk onayı 10 Mart 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) aldı. Bu şekilde resmi onaylı ödeme sistemi işletmeciliğine başlayan firma kısa sürede pek çok bankayla ortak oldu. 31 Mart 2016’da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’dan kartlı sistem kurma izni alan Troy tamamen yasal statüye kavuştu.
TROY ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?
Faaliyetlerine başladığı 2016 yılından bu yana 18 banka ve 3 elektronik para kuruluşu ile anlaşmalı olan Troy kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Mevzuatlara tam uyumlu bir şekilde ödeme sistemleri sağlayan firma, neredeyse tüm bankaların kredi ve banka kartlarıyla uyumlu hale geldi. Troy ödeme sistemleri, hem TCMB hem de BDDK’dan resmi onay almasıyla güvenilir hizmet veriyor.
TROY KREDİ KARTI NASIL ALINIR?
Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri haline gelen Troy logolu kredi kartları anlaşmalı bankalardan alınabiliyor. Troy logolu kart sahibi olabilmek için müşterisi olduğunuz bankanıza başvuruda bulunmanız yeterlidir. Troy logolu banka ve kredi kartları, Türkiye’deki tüm ATM ve POS’larda işlemlere açıktır.
Troy ödeme sistemleri sayesinde kullanıcılar internet veya mobil alışverişlerde çeşitli avantajlar elde edebiliyor. Troy kartın arka yüzünde Discover-Diners-Pulse logoları varsa tüm dünyada alışverişlerde kullanıma açıktır. Troy kredi kartı veren bankalardan bazıları şunlardır:
- VakıfBank
- Garanti BBVA
- Yapı Kredi Bankası
- Şekerbank
- Anadolubank
- Türkiye Finans
- Türkiye İş Bankası
- Ziraat Bankası
- Akbank
- TEB
- QNB Finansbank
- AlBaraka
- Aktif Bank
- Emlak Bank
- Halkbank
- ING
- Kuveyt Türk