Kışın düşen bağışıklığı güçlendirerek soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı vücudu daha sağlıklı hale getiren ıhlamur doğru tekniklerle demlendiğinde vücuda şifa saçıyor. Uzun süre kaynatıldığında içindeki tüm besin değerleri tek tek yok olmaya başlıyor. Kaynadıkça daha acı bir tada kavuşan Ihlamur hem lezzetini hem de içindeki besleyicilik özelliğini yitiriyor. Ihlamur doğru şekilde demlendiğinde faydasını 15 kat daha arttırıyor. Ihlamurun doğru demlenip demlenmediği nasıl anlaşılabilir?
Aktarda satın alınabilen ıhlamur içinde güçlü oranda antioksidan özleri içeriyor. C vitamini deposu ıhlamur çayı kış aylarında oluşan soğuk algınlığı ve grip problemini ortadan kaldırarak öksürük semptomlarını azaltıyor. Baş ağrısına iyi geliyor. Sindirim sistemini kuvvetlendirerek yüksek tansiyonu önlüyor. Doğru oranda tüketildiğinde vücudu sakinleştirici görevi görüyor. Günde en fazla 3 bardak içilmesi tavsiye edilen ıhlamur kokusuyla da ferahlatıyor.
IHLAMUR EĞER O RENGE DÖNDÜYSE…
Ihlamuru demlerken bardağa aktarıldığında çayın rengi kırmızıya döndüyse tüm besinde yerlerini yitirmiş anlamına gelir. Buradan yola çıkarak doğru demleme teknikleri kullanılarak faydası da artırılabilir. Ihlamur limonla beraber tüketildiğinde bağışıklığı kuvvetlendirir. İçine bir miktar zencefil atıldığında antibiyotik etkisiyle öksürüğe iyi gelir. Bardağı aktarıldıktan sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyerek tatlandırabilir. Zerdeçal ekleyerek ciğerlerini daha rahat nefes alması sağlanabilir.
IHLAMUR KAÇ DK DEMLENİR?
Ihlamuru demlerken çiçeğinden bir tutam alarak kaynamış suyun içine atılır. En fazla 7 dakika demlemeye bırakılır. Ihlamurun içerisinde A vitamini, B vitamini ve C vitamini bulunur. Kalsiyum, demir ve manganez gibi mineraller açısından zengindir. İdrar söktürücü ve terlemeye yardımcı özelliği ile öne çıkan ıhlamurun buharı burun tıkanıklığına iyi gelir. Çayı yapılarak sıcak sıcak içildiğinde boğaz ağrısını hafifletir. Uyku bozukluğu problemi olanlar, anksiyete rahatsızlığı çekenlerin psikolojik sorunlarına da iyi gelir.