Alternatif tıbbın gücüne inananlar kış aylarında ortaya çıkan çam kozalağının iyileştirici gücü ile ilaçları tek tek çöpe atıyor. Antioksidan deposu çam kozalağı diş eti enfeksiyonlarına iyi gelirken uyku problemini ortadan kaldırıyor. İleri seviye astım, bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarını gideren çam kozalağı kaynatılıp tüketildiğinde çocuklarda oluşan ve kışın daha çok ortaya çıkan inatçı öksürüğü önlüyor.
Enfeksiyonlara karşı vücudun bağışıklığını dirençli hale getiren çam kozalağı gastrit ve ülser gibi mide ağrılarına iyi geliyor. Akciğerleri temizleyerek bronşları açıyor. Ağır yemeklerin ardından oluşan sindirim problemlerine de iyi geliyor.
ONLARI KOZALAĞA EKLEYEN ŞİFA BULUYOR!
Çam ağacının meyvesi Kozalak yeni olmaya başladığında gastrit ve ülser gibi mide ağrılarının hafifletiyor ve kanı temizliyor. Kozalak meyvesi kaynatılıp elde edilen suyu ile ağız gargarası yapıldığında ağız ve diş eti iltihabını önlüyor. Ezilerek toz haline getirilen kozalak zeytinyağı ile karıştırılarak cilde sürüldüğünde ölü hücrelerin canlanmasını sağlıyor. Vücudu daha parlak ve esnek hale getiriyor. Yeşil haldeyken toplanıp kaynatılan ve suyuna bal katılarak içilen kozalak boğazdaki mikrobu söküp atıyor. Düzenli tüketildiğinde sinirlerin yatışmasını da sağlıyor.
ÇAM KOZALAĞI NASIL TÜKETİLİR?
Kozalağın bunca şifasından faydalanabilmek için olmamış ve yeşil olanları tercih edilebilir. Kesilip suyun içine atılarak kaynatıldığında 24 saat içinde hazır hale gelir. Kaynayan kozalak suyu süzülüp tekrar kaynatıldığında içime hazır hale geliyor. Hafif acımtırak bir tada sahip olan kozalak tüketilirken dikkat edilmesi gerekir. Reçel ya da pekmez yapımında kullanılacaksa daha çok kahverengi olanları tercih edilmelidir.
NEFES DARLIĞINA İYİ GELİYOR!
Çam kozalağı çocuk, yetişkin ve yaşlılar için metabolizmayı düzenleyici, sakinleştirici etkisini öne çıkarıyor. Nefes darlığına iyi gelirken akciğeri tamamen temizliyor. Mikroplara karşı vücudun daha dirençli hale gelmesini sağlıyor.