Türkiye, koronavirüsle büyük bir mücadele içerisindeyken Türk Tabipler Birliği'nden her gün farklı bir doktorun çıkarak Türkiye'nin felakete sürüklendiğine dair gelen açıklamalar akıllara kuşku düşürdü. Dünya'nın hemen hemen her noktasında artış eğilimine giren koronavirüs karşısında, sadece Türkiye özelinde felaket geliyormuşcasına açıklama yapan Türk Tabipler Birliği'nin açıklamalarına karşılık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; durumun stabil olduğunu ve 7-10 gün içerisinde düşüşün başlayacağını söylemişti.
Koronavirüs konusunda en yetkili isim olan Koca böyle açıklama yaparken, Türk Tabipler Birliği'nin "tsunami geliyor, salgın yönetilemiyor" iddiaları karşısında kısa çaplı bir araştırma yapıldı. Bu açıklamaları yapan insanların uzmanlık alanları neler? Gerçekten virüsle ilgili bir bilgi / birikim sahibi uzman kişiler mi? Akademik çalışmaları var mı? Eldeki sonuç ise 0 oldu.. Bu açıklamayı yapan kişilerin uzmanlık alanlarının herhangi bir enfeksiyon hastalıkla uzaktan yakından ilgi ve alakası bulunmuyor.
Haberlerankara.com olarak yaptığımız araştırmada; bir rapor sunan Doç. Dr. Elbek'in; 2012 yılından beri doçent olduğu; kariyerinde o tarihten itibaren bir yükseliş elde edemediği; enfeksiyonlara dair hiçbir akademik çalışmasının olmadığı ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'nda öğrenimini tamamladığı öğrenildi.
TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, koronavirüsle ilgili en çok adı duyulan isim. Peki Sinan Adıyaman kimdir? Önerilerimiz hayata geçirilseydi, bizlere yapıcı eşitlikçi bir eşgüdüm sağlansaydı bu kadar ölüm yaşanır mıydı? Diye soran Adıyaman'ın değil virüs, solunum yolu rahatsızlıklarına dair bile bir uzmanlığı bulunmuyor. Adıyaman, Ortopedi ve Travmatoloji / El Cerrahisi alanında uzmanlaşmış bir isim. Bilimsel çalışmalarına bakıldığında da yine virüse dair bir kaynağa ulaşılamadı. Mesleki üyeliklerine bakıldığında ise; TTB'nin Merkez Konseyi Başkanı, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği'nin Başkanı, Türk El ve Üst Ekstremite cerrahisi Derneği Başkanı, Türk Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Derneği Başkanı olduğu görülüyor. Yine herhangi bir şekilde virüs veya enfeksiyonlara dair bir mesleki üyeliği de bulunmuyor. Ama önerileri dinlense; bu kadar can kaybı yaşanmayacağını savunuyor.
Bir diğer isim ise Prof. Dr. Kayıhan Pala! Bu isim çok önemli. Bu ismin akademik kariyeri bir kenara; şahsi sitesinde dahi "Cumhuriyet Halk Partisi" faviconu olduğu görülüyor. (Favicon: Sitenin mini logosu) Sürekli salgında kötü bir duruma gidildiğini açıklayan Pala'nın uzmanlık alanları ve diğer tüm detayları inceleme altına alındığında 24'ü uluslararası olmak üzere 100'den fazla bilimsel makalesinin bulunduğu fakat bunların genel olarak sosyoloji alanına hitap eden; "Bursa'da kadınlarda kansızlık ve etkileyen etmenler", "Gölcük depreminde yaşanan sağlık sorunları" gibi makaleler olduğu görülüyor. Yani bu ismin de virüse dair herhangi bir uzmanlığı bulunmuyor.
Sürekli olarak hükümeti görevini yerine getirmemekle, salgını kontrol edememekle suçlayan kişilerin; uzmanlık alanlarının enfeksiyon hastalıklar olmamasına rağmen bu şekilde açıklama yapmaları bir çeşit algı operasyonu gibi görünüyor ki; Prof. Dr. Kayıhan'ın resmi İnternet sitesinin faviconunun Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı olması da bunu net bir şekilde kanıtlıyor. Şimdi bu isimlerin fotoğrafları ve CHP bayrağının bulunduğuna dair kanıtları sıralayacağız. Galerimizde ilerlemeye devam edin.
Bu kişi sık sık açıklama yapan ve Türkiye'nin felakete sürüklendiğini iddia ederek halka korku yayan Doç. Dr. Osman Elbek! 2012 yılından beri doçent. Normalde bu süre zarfında çoktan Profesör olması gereken Elbek, henüz bunu başaramamış fakat Halk sağlığını konu alan büyük bir raporu sunuyor.
Bu isim Prof. Dr. Sinan Adıyaman. Türk Tabipler Birliği Başkanı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, El Cerrahisi Bilim Dalı'nda görev yapan Adıyaman'ın enfeksiyon hastalıklara dair hiçbir çalışması bulunmuyor.
Bu isim ise Prof. Dr. Kayıhan Pala! Kısa süre önce hakkında halkı korkutmaktan Uludağ Üniversitesi tarafından soruşturma başlatmıştı. Koronavirüs Türkiye'de etki göstermeye başladığı andan itibaren sürekli yönetimi kötüleyen Pala ile ilgili çok şaşırtan bir gerçek var. Bu gerçek şu ki: Pala'nın resmi İnternet sitesinde "CHP" bayrağı bulunuyor. Diğer sayfada söz konusu bayrağı görebilirsiniz. Yaptığı görevler, akademik çalışmaları ve hemen hemen her şeyine bakılan Pala'nın da yine enfeksiyonlar alanında hiçbir çalışması bulunmuyor.
Görüldüğü üzere sol üst köşede Prof. Dr. Kayıhan Pala'nın resmi web sitesi olan "kayihanpala.org" adresinde CHP bayrağı bulunuyor. Tüm bunlar birleştirildiğinde ise; açık açık oynanan bir algı operasyonu olduğu görülüyor. İşte söz konusu kişilerin tüm bilimsel çalışmaları ve uzmanlıkları.
Prof. Dr. Kayıhan Pala'nın yaptığı görevler: - Dr. Pala öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1997-2000 yıllarında Uludağ Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Gemlik Eğitim Araştırma Bölgesi’nde Sağlık Grup Başkan Yardımcılığı, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve ilki 1998, ikincisi 2007-2008 yıllarında olmak üzere iki kez Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde başhekimlik gibi idari görevleri de yürüttü.-Dr. Pala 1990 yılından bu yana birçok kez Bursa Tabip Odası’nın ve Türk Tabipleri Birliği’nin değişik kurul ve komisyonlarında çalıştı. 1994-1998 yılları arasında Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri ve 2010-2014 yılları arasında Bursa Tabip Odası Başkanı olarak görev yaptı. 15 Nisan 2018 tarihinde yapılan Bursa Tabip Odası seçimlerinde de Türk Tabipleri Birliği delegesi olarak seçildi.-Dr. Pala 2004 yılında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği kuruluş çalışmalarında yer aldı. 2005- 2014 yılları arasında Nilüfer Belediyesi Sağlık Platformu Üyesi ve Sağlıklı Kentler Proje Danışmanı(gönüllü), 2008 – 2014 yılları arasında Nilüfer Belediyesi Sağlık Danışmanı(gönüllü), 2009 – 2014 yılları arasında Nilüfer Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Üyesi ve 2009- 2014 yılları arasında Çankaya Belediyesi Kent ve Sağlık Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.-Dr. Pala 2011-2017 yılları arasında Uluslararası Sağlık Politikaları Birliği(The International Association of Health Policy-Europe, IAHPE) Avrupa Birimi’nin yönetim kurulunda yer aldı.
Prof. Dr. Kayıhan Pala'nın yayınları:Dr. Pala’nın 24’ü uluslararası olmak üzere yüzün üzerinde bilimsel makalesi bulunmaktadır. Bu çalışmalar arasında Bursa’da yüksek kan basıncı(Hipertansiyon) ve şeker hastalığı görülme sıklığı, aile planlaması yöntemleri, Bursa’da kadınlarda kansızlık ve etkileyen etmenler, Gölcük depreminde yaşanan sağlık sorunları, yerel yönetimlerin sağlık alanındaki işlevleri, Bursa’da trafik polislerinin çevresel kurşun etkilenimi, gıda üretiminde çalışanlarda bakteri taşıyıcılığı, Bursa’da hava kirliği(PM 2.5 ve PM10 düzeyleri), okullarda elektromanyetik alan etkilenimi, Türkiye’de hava kirliliği sorunu, iklim değişikliği, Çernobil nükleer kazası sonrası Türkiye’de kanser, elektromanyetik alan ve sağlık etkileri, Türkiye’de hava kirliliği ölçümünde yaşanan sorunlar, iş kazalarından ölümler, sağlık reformları, çalışma ortamında şiddet ve dünyada ve Türkiye’de kömürlü termik santrallere karşı yürütülen mücadeleden örnekler konularında bilimsel makalesi bulunmaktadır.
Prof. Dr. Sinan Adıyaman'ın Akademik Unvanları: Lisans: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi- 1983Öğretim Görevlisi: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, El cerrahisi Bilim Dalı- 1990Doçentlik: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, El Cerrahisi Bilim Dalı- 1994Profesörlük: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, El Cerrahisi Bilim Dalı- 2000Halen: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, El Cerrhasisi Bilim Dalı
Prof. Dr. Sinan Adıyaman'ın Bilimsel Çalışmaları:Tatlican, S., Yamangokturk, B., Eren, C., Eskioglu, F., & Adiyaman, S. (2009). Comparison of phenol applications of different durations for the cauterization of the germinal matrix: an efficacy and safety study. Acta Orthop Traumatol Turc, 43(4), 298-302. Köse, K. Ç., Tezen, E., Cebesoy, O., Karadeniz, E., Guner, D., Adiyaman, S., & Demirtas, M. (2008). Mini-open versus all-arthroscopic rotator cuff repair: comparison of the operative costs and the clinical outcomes. Advances in therapy, 25(3), 249-259. Köse, K. Ç., Bilgin, S., Cebesoy, O., Altinel, L., Akan, B., Guner, D., ... & Demirtas, M. (2007). Clinical results versus subjective improvement with anterior transposition in cubital tunnel syndrome. Advances in therapy, 24(5), 996-1005. Bilgin, S. S., Kose, K. C., Demirtas, A. M., & Adiyaman, S. (2004). Necessity of inspection of superficial palmar arch by blunt dissection from exit portal in endoscopic carpal tunnel release. Plastic and reconstructive surgery, 114(2), 602-603. Can simple release relieve symptoms of carpal tunnel syndrome caused by a persistent median artery? Clinical experience Bilgin, S. S., Olcay, S. E., Derincek, A., Adiyaman, S., & Demirtas, A. M. (2004). Can simple release relieve symptoms of carpal tunnel syndrome caused by a persistent median artery?. Archives of orthopaedic and trauma surgery, 124(3), 154-156. Bilgin, S. S., Köse, K. C., Adiyaman, S., & Demirtaş, M. (2004). Early functional results of arthroscopic surgery for ankle lesions. Acta orthopaedica et traumatologica turcica, 38(1), 23-29. İkincioğulları, A., Doğu, F., Ciftci, E., Ünal, E., Ertem, M., Reisli, I., ... & Babacan, E. (2002). An intensive approach to the treatment of disseminated BCG infection in a SCID patient. Bone marrow transplantation, 30(1), 45-47. Küçükdeveci, A., Yavuzer, G., Kutlay, S., Sezer, A., ErgoÈnen, T., Demirtas, M., ... & Arasil, T. (1995). Results of rehabilitation...
Prof. Dr. Sinan Adıyaman'ın Mesleki Üyelikleri:Türk Tabipler Birliği (2019-Halen, Merkez Konseyi Başkanı)Turk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Turk El ve Üst Ekstremite cerrahisi DerneğiTurk Omuz ve Dirsek cerrahisi DerneğiTurk Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon derneğiFederation Europian Societies For The Surgery of the Hand(FESSH)
Doç. Dr. Osman Elbek'in uzmanlık ve ilgi alanları:Tütün Kontrolü ve Sigara Bırakma TedavisiAkciğer KanseriÇevresel ve Mesleki Akciğer Hastalıkları
Doç. Dr. Osman Elbek'in eğitimler ve deneyimleri:Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu. Göğüs hastalıkları uzmanlık eğitimini 2000 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana bilim Dalında tamamladı. Hekimlik yaşamı boyunca Türkiye’nin farklı illerinde birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık birimlerinde çalıştı.Gaziantep ve Adnan Menderes Üniversitelerinde toplam on iki yıl öğretim üyeliği yaptı: 2004 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent, 2018 yılında Prof. ünvanını aldı. Göğüs Hastalıkları alanının uzmanlık derneği olan Türk Toraks Derneği’nde ve meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’nde aktif olarak çalışan Dr. Osman Elbek, halen Okul Başkanı olarak Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir