Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent’te yaşayan 600 bin sokak hayvanını gündemine aldı. Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz başkanlığında düzenlenen toplantıda, sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili paydaşlarla birlikte hayvan haklarından mobil klinik yöntemiyle kısırlaştırma çalışmalarına kadar birçok sorunun çözümü konusunda öneriler masaya yatırıldı.
Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Eski Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, AKK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, AKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ, Bir Dokunuş Bir Yaşam Derneği üyesi Erbil Erzincan, Empati Derneği üyesi Neslihan Şener ile Ankara Ticaret Odası Restoran Lokanta Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri katıldı.
MOBİL KLİNİK YÖNTEMİ
Muğla ve Antalya’da görev yaptığı dönemde sokak hayvanlarının sorunlarına yönelik deneyimlerini ve çözüm önerilerini paylaşan Eski Vali Dr. Ahmet Altıparmak, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için “Mobil Klinik” yönteminin etkili olduğunu belirterek, “Ankara’da bu yöntemle sokak hayvanları 5 yıl içinde kısırlaştırılabilir” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ankara’da her can değerlidir” sözünden hareketle sokak hayvanlarının korunması için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Gölbaşı Barınağı’nın daha modern bir alana taşınacağını da ifade eden Aslan, Gölbaşı girişinde belediyeye ait bir villanın kısırlaştırma merkezi olarak hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.
Toplantıda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesinin organize edeceği mobil kliniklerle hayvanların tedavisi ve kısırlaştırılması için gerekli çalışmaların yapılması da kararlaştırıldı.
BAŞKENT’TE 600 BİN SOKAK HAYVANI İÇİN KENT KONSEYİ SAHA ÇALIŞMALARINI ARTIRACAK
Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da Kent Konseyi olarak Başkent’te yaşayan 600 bin sokak hayvanı için saha çalışmalarını hızlandıracaklarını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu:
“Yaklaşan kış döneminde sokak hayvanlarının aç kalmamaları, ihtiyacı olanların tedavisi ve kısırlaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için sadece kamu iradesi yeterli değil. Bu yüzden hayvan haklarını savunan dernekler ve tüm hayvanseverlerle birlikte ortak çalışılması bir zorunluluk. Ankara Kent Konseyi olarak sokak hayvanlarının haklarını ve ihtiyaçlarını tüm paydaşların desteği ile Başkent’in gündeminde tutmayı sürdüreceğiz.”
AKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ ve grup üyeleri Ankara Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirirken, Ankara Ticaret Odası Restoran Lokanta Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri de yemek atıklarının ayrıştırılıp belirli noktalarda Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi önerisinde bulundu.
Başkent’te hayata geçirilen ‘Hayvan Dostu İşletme’ logosu ile müşterilerin desteğini almayı hedefleyen komite üyeleri vatandaşların bilinçlendirilmesi konusunda çalışma başlatılmasının önemine dikkat çektiler.