Çok zor bir doktor olan Hekimoğlu ise diğer doktorlardan hem hastalarla ilgilenişi hem de tavırlarıyla tamamen ayrılıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı olarak bir hastanede görevini başarıyla yerine getiren Ateş Hekimoğlu için hastaları çok önemlidir. Her yeni hastayı kendisi için bir bulmaca olarak gören başarılı doktor onları yaşatmak ve iyileştirmek için her yolu denemektedir.
Yayınlanan son bölümde ise bir hastanın kedisi büyük bir olay yarattı ve Memoli ve Emre kazmayı küreği alıp mezar kazmaya gittiler. Ağır bir hasta olan vaka Ateş Hekimoğlu ve ekibinin kontrolü altındadır. Fakat Hekimoğlu son dönemlerde yaşadığı stresten dolayı hastanın babasıyla tartışmaktadır.Hekimoğlu Dizisinde O İsimler Mezar Kazdılar! Sırf Bir Kedi Uğruna… İzleyenler Çılgına Döndü! “Yok Artık!”
Ekranların en sevilen doktor dizileri arasında yerini alan Hekimoğlu, son dönemlerde yıldızı tekrardan parlayan diziler arasında yeniden yerini aldı. Her bölümde farklı bir heyecan yaşayan dizi sevenlerine yayınladığı son bölümle büyük bir şoka soktu. Bir hastanın iyileşmesi için ekip halinde çalışan doktorların Ateş Hekimoğlu’na kendisini beğendirmesi ekranlara gelmeye devam ediyor.
Bir Kedi İçin... Kedinin mezarını bulmak isteyen Hekimoğlu, Emre ve Memoli’yi kedinin mezarını kazdırmak için görevlendirir. Hastaneden çıkan Emre ve Memoli elinde kazmasız küreksiz dışarı çıkar. Muzo’dan yardım isterler ve yola çıkarlar. Daha neden böyle bir şey yaptıklarının farkında bile olmayan Emre ve Memoli büyük bir garipliğin içindedir.
Kazmak için olay yerine giden Emre ve Memoli ise hem eğlenceli bir tartışmanın içine girmiş hem de kedinin ölüsünü bulmuşlardı. Zeynep ise hastanın başında ne olacağını düşünmektedir. Kedinin ölüsüyle yola çıkan Emre ve Memoli ise hayretler içerisindedir. Hayatında hiç zorluk görmemiş olan Emre bu durum karşısında verdiği tepkilerle seyircileri güldürmeyi başarmıştı.
Arka koltuğu aldıkları kedinin ölüsüyle yola çıkmış olan Emre ve Memoli hastaneye giderler. Bu sırada Hekimoğlu ise ele aldığı vakanın üzerindedir. Giderek zor duruma düşen Hekimoğlu kedinin ölüsünü inceler.
Zeynep ise sürekli olarak Hekimoğlu’nun zor durumda olduğunu dile getirerek dinlenmesini ister fakat Hekimoğlu dinlemek istemez. Karaciğeri bulan ekip ise ameliyathaneyi hazırlar ve Kaan’ı kurtarmak için elinden geleni yapacaktır. Fakat ortada bir isim yoktur; Hekimoğlu. Kedinin ölüsünden çıkardığı malzemeyle olayı tamamen anlar ve çocuğun hastalığını çözer.