Teknoloji Tamamlandı Ve Çarpıcı Sonuçlar Ortaya Çıktı.
Türkiyenin işveren markası konferansı People Make The Brandin sekizincisi geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 6 aya yayılan 4 farklı oturum ile online konferanslar dizisi halinde yapılıyor. Bu yılki ana teması PARADIGMA KAYMASI olan konferansın ikinci oturumu olan TEKNOLOJI dopdolu ve keyifli konuşmalara sahne oldu.
Kürasyon ve moderasyonunu People Make the Brandin yaratıcısı Dinamo danışmanlık kurucu ortağı ve Universum orta doğu direktörü Evrim Kuran ile Harvard Busıness Revıew Türkiye genel yayın yönetmeni Serdar Turan’ın yaptığı Teknoloji oturumu ikilinin yaptığı açılış konuşmasındaki Emek odaklılıktan öğrenme odaklılığa geçerken 3 dilemmamız var: Kim biliyor kim karar veriyor kimin karar vereceğine kim karar veriyor Teknoloji işi iş gücünü iş yerini değiştiriyor. Teknolojiyi doğru kullanmak iyi niyetle kullanmak sosyal etkiyi artırmak için kullanmak bir tercihtir. sözleri ile başladı.
Çarpıcı iç görüler ve sonuçların paylaşıldığı oturumdan bazı anekdotlar şöyle:
Diplomanın Raf Ömrü 5 Yıl
Üniversite diplomasının raf ömrünün artık 5 yıl olduğunun altını çizen MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut Şimdinin öğrencileri 90-110 yıl yaşayacak 40-60 yıl çalışacak 10-30 kez iş değiştirecek. İşin geleceğinde bütün kurumlar küçülecek kurumsallık prestij yitirecek. Kurum içi girişimcilik programlarını daha çok konuşacağız psikolojik sermayenin duygusal zekanın ve yaratıcılığın değeri artacak. dedi.
Pandeminin tetiklemesiyle sanal araçların işe alımın kapsamını da genişlettiğini belirten Universum Global CSO Chief Sales Officer Karl-Johan konuşmasında artık şirketlerin çok daha büyük bir etki alanına sahip olduğunu ve bu etki alanının tahmini veya sezgiyi değil veriyi merkeze alarak genişleyebileceğini vurguladı.
Hata Başarı İçin Atılan İlk Adımdır
Girişimci İnovasyon Uzmanı Fütürist Axel Liebetrau ortalamanın ne olduğunu anlayarak trendleri belirlemenin ve öncü olmanın önemliliğine vurgu yaptı Önemli olan denemeye çalışmak hatayapmaktan korkarsanız yenilikçi olamazsınız bazen başarısız olmak da sadece bir hatayı temsil etmenin ötesinde başarı için atılan ilk adımdır.
People Make The Brandde konuşmacı olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Google Türkiye Pazarlama Lideri Cmo Işıl Hevesa Önümüzdeki 10 senede 3 milyondan fazla yeni iş kolu ortaya çıkacak. 21 milyon çalışanın iş gücünde kalması için yeni beceriler kazanması gerekiyor. Çok küçük yaşlardan başlayarak istihdam edilebilirliği güçlendirecek programları konuştuğumuz bir dönemdeyiz. diyerek sözlerini tamamladı.
İnsan İçin Yapay Zeka
Yazar Konuşmacı Zıhın Haritaları Tasarımcısı Dr. Chris Kutarna yapay zeka başlığı altında Yapay zekayı konuşurken hala insan zekasını temsil eden ifadeleri kullanıyoruz. Yapay zeka insanların işini yapmayacak sadece işlerimizi kolaylaştıracak. Temelinde matematik ve algoritmalar var ve algoritmada her zaman eksiklikler olacak. dedi.
Publıcıs Groupe Kıdemli Danışmanı Rıshad Tobaccowala teknoloji ve insan ilişkisini anlatan konuşmasını şöyle tamamladı: İnsanlar e-ticareti makineleri dijitali değil ilişki kurmayı öncelerler. İnsanlar kalpleriyle karar verirler ve datayı bunu geçerli kılmak için kullanırlar.
Kürasyonunu Dinamo Danışmanlık ve Harvard Business Reviewin yaptığı 8. People Make The Brand konferansı Speaker Agency Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşiyor.
Oturumlar HBR Türkiye Webinar Tool platformu üzerinden gerçekleştiriliyor ve izleyiciler konuklara anlık soru yöneltme şansına sahip olabiliyor.
Üçüncü oturum olan Psikoloji 8 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşecek.