Yüz yüze eğitim sürecine geçiş ile ilgili il bazında alınan karalar belli oldu. Dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından eğitim alanında alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitime geçişin risk gruplarına göre nasıl planlandığını açıkladı. Yüz yüze eğitim süreci düşük ve orta riskli iller ile yüksel ve çok yüksek riskli iller arasında farklı şekilde sürdürülecek.
Düşük ve Orta Riskli İllerde Yüz Yüze Eğitim Bugün BaşladıKabine toplantısında alınan kararların ardından yüz yüze eğitim süreci ile ilgili basın açıklaması yapan Milli Eğitim Bakanlığı, düşüş ve orta riskli illerde 2 mart tarihi itibari ile yüz yüze eğitimin tüm kademelerde başlayacağını açıkladı. Düşük ve orta riskli illerde okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere tüm kademelerde yüz yüze eğitim bugün başladı. Ankara da orta riskli iller arasında yer aldığı için başkentte tüm kademelerde yüz yüze eğitim verilecek. Bununla beraber tüm kademelerde eğitim tam zamanlı olmayacak.Ankara gibi orta riskli ve Diyarbakır gibi düşük riskli illerde okul öncesi eğitim tam zamanlı olarak verilirken, ilkokul ve ortaokul öğrencileri haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak. Bununla beraber sınav yılı olan 8. sınıf öğrencileri ise seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat aralığında ders görecek. Liselerde haftada 2 gün yapılacak yüz yüze eğitim, sınav yılı olan lise son öğrencileri için ise haftada 16.2 saat aralığında yapılacak.
Yüksek Riskli İllerde Yüz Yüze Eğitime Kademeli Geçiş YapılacakMilli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise yüz yüze eğitime geçiş aşamasında daha farklı bir yol izleneceği açıklandı. Bu yüksek riskli illerde okul öncesi eğitim tam zamanlı verilirken, ilkokul öğrencileri haftada 2 gün yüz yüze eğitim alacak. 8. sınıflar 12-22 saat arası ve 12. sınıf öğrencileri ise 16-24 saat arası yüz yüze eğitim alacak. Bunların dışındaki kademelerde ise henüz yüz yüze eğitime başlanmayacak.