Ramazan ayının başlaması ile beraber sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken besinler merak konusu oldu. Oruçluyken çok acıkmamak ve susamamak isteyen Müslümanlar sahur vaktinde nasıl besinleri tüketmeleri gerektiğini, nasıl beslenmeleri gerektiğini merak ediyor. Tok kalmak ve çok susamamak isteyen Müslümanların sahur yaparken dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor.
Oruçluyken Acıkmamak İçin Sahurda Hangi Besinler Tüketilmeli, Sahurda Susatmayan Yiyecekler Nelerdir?Ramazan ayı boyunca oruç tutarken çok zorlanmak istemeyen insanların sahurda nasıl beslendiklerine dikkat etmesi gerekir. Sahurda gün içinde tok kalınmasına yardımcı olacak ve çok susatmayacak besinlerin tüketilmesi gün içinde orucun rahat geçmesinin sağlar. Sahurda doğru besinleri seçmenin ise püf noktaları vardır.Sahurda yedikleri ile uzun süre tok kalmak ve çok fazla susuzluk hissetmemek isteyen kişilerin besin değeri yüksek, yağsız besinler tüketmesi gerekmektedir. Sahurda tüketilen besinlerin çok yağlı ve tuzlu olmaması gerekir. Yağlı ve tuzlu besinler hem çok hızlı acıktırır hem de çok fazla susatır. Sahurda mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasında yumurta yer alır. Tok tutma özelliği nedeni ile tercih edilmesi gereken yumurta, içinde bol su bulunduran kabak, biber, domates gibi sebzelerle beraber tüketilmelidir. Mantar da hem besin değeri hem de tok tutma özelliği ile yumurtaya iyi bir eş olabilir. Bununla beraber sahurda ekmek tüketmek de önemlidir. Ancak beyaz ekmek yerine tok tutma özelliği olan ve besin değeri yüksek olan kepekli, çavdarlı ekmekler tercih edilmelidir. Sahur saatinde semiz otu, roka, maydanoz ve salatalık gibi besinlerin tüketilmesi yüksek su oranları sayesinde gün içinde susatmaz. Su oranı ve proteini yüksek, yağsız ve tuzsuz besinlerin tüketilmesi gün içinde rahat bir oruç geçirilmesini sağlar.
Sahurda Mide Yanmasına Ne İyi Gelir?Müslümanların en çok araştırdıkları konuların başında ise mide yanmasına hangi besinlerin iyi geldiği oluyor. Ramazan ayında beslenme düzeni aniden değiştiği için mide yanması gibi sorunlar oluşabiliyor. Mide yanması yaşayan kişiler zencefil, yulaf, patates, karnabahar ve meyan gibi besinlerle bu sorunu çözebilirler.