Tüm Müslümanlar için merakla beklenen Ramazan Bayramı için sayılı günler kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı başlangıç ve bitiş tarihleri belli oldu. Her yıl bir kez kutlanan Ramazan Bayramının bu yıl hangi tarihlerde olacağı ise merak ediliyor. Şeker Bayramı olarak da bilinen bayram bu yıl salgın yüzünden tam kapanma tarihlerine denk geliyor.
Müslümanlar için çok önemli olan Ramazan Bayramı tüm İslam alemi tarafından merakla bekleniyor. Oruç tutulan Ramazan ayının bitişini müjdeleyen bu bayramın ne zaman kutlanacağını araştırılıyor. 2021 yılında kutlanacak olan Ramazan Bayramı aynı zamanda resmi tatil olarak da kabul görüyor ve tüm işyerlerini kapsayacak şekilde tatile neden oluyor. Bu yüzden çalışanlar da bayramın ne zaman olacağını merak ediyor.
Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlayacak, Kaç Gün Kaldı?Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan dini takvim kapsamında Ramazan Bayramı bu yıl Mayıs ayına denk gelecek. Mayıs ayının 13’ünde başlayacak olan bayram 15 Mayıs günü son bulacak. Bu tarihler aynı zamanda resmi tatil olarak da kabul görecekler.Ramazan ayının sonrasında başlayan Ramazan Bayramı üç gün sürüyor. Bu günlerde bayram neşesi yaşanırken, bu yıl tam kapanma dönemine denk geldiği için diğer yıllara göre daha sönük kutlanması bekleniyor.
Ramazan Bayramında Ne Yapılır?Ramazan Bayramı tüm Müslümanlar için kutlanması gereken günlerdir. Bayram süresince oruç tutmuş olan Müslümanların rahatlaması, huzur bulması amaçlanır. Bu yüzden oruç bayram ile bitmiş olmaktadır. Bu yüzden bayramın ilk gününde oruç tutulmaz ve kişinin rahatlığa ermesi amaçlanır. Ramazan Bayramının ilk gününde ise camilerde bayram namazı kılınmaktadır. Bayram namazı genelde erkekler tarafından kılınır. Daha sonra ise hutbe okunur. Bayram esnasında Müslümanlar eşlerini, dostlarını ve yakınlarını ziyaret ederek kutlama yaparlar. Bu ziyaretler esnasında da tatlılar, şekerler ve çeşitli yiyecekler ikram edilir. Bayramın bir diğer adı da şeker bayramıdır. Şeker bayramı köken olarak Osmanlıcaya dayanmaktadır ve Şükür kelimesinin farklı telaffuz edilmesinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca bu anlam çocukların kapı kapı dolaşarak şeker toplamasından da gelmektedir.