Türkiye'nin başkenti Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt mezarını içeren kompleks olan Anıtkabir, Emin Onat ile Orhan Arda'nın tasarımı ile yapıldı. İçerisinde Barış Parkı ismini aldığı ağaçlı bir alan da bulunduran Anıtkabir, her gün yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en önemli anıtlarından biri olan Anıtkabir’de çeşitli müzeler de yer alıyor. Aslanlı yolu ile görkemli bir karşılama sunan Anıtkabir, etrafındaki sokakların isimlerinde de büyük bir gizem barındırıyor.
Ankara'da Anıtkabir Çevresindeki Sokak Adlarının Sırları! Çok Şaşıracaksınız...Türkiye’nin başkenti olan Ankara’da yer alan Anıtkabir’in etrafındaki sır duyanları çok şaşırtıyor. Anıtkabir’in etrafında bulunan sokakların ve caddelerin isimleri birbiriyle bağlantılı olacak şekilde isimlendirildiği biliniyor. Her gün yüzlerce insanın geçtiği bu sokakların gizemi tek başına dikkat çekmese de her biri anlam taşıyan Ankara'da Anıtkabir çevresindeki sokak adlarının sırları birleştirildiğinde ortaya çıkıyor. Anıtkabir etrafındaki sokak isimleri arka arkaya getirildiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur sözü “Ordular, İlk, Hedef, Akdeniz, İleri...” ortaya çıkıyor.
İşte, Anıtkabir Çevresindeki Sokak Adları…İçerdiği mesajlarla görenlerin tüylerini diken diken eden Anıtkabir çevresindeki sokak isimleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, Anıtkabir çevresindeki sokak adları:•İlk Sokak•Ordular Sokak•Hedef Sokak•Akdeniz Caddesi•İleri Sokak
Anıtkabir’in TarihiTürkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşı için yapılan Anıtkabir, 10 Kasım 1938'de Atatürk’ün ölümünün ardından inşa edildi. Atatürk’ün ölümünün ardından 13 Kasım günü Ankara Etnografya Müzesi'nde naaşının kalması konunda fikir birliğine varıldı. 19 Kasım'da Dolma Bahçe Sarayı’ndan Ankara'ya taşınan Atatürk’ün cenazesi, 21 Kasım'da düzenlenen törenle müzeye kaldırıldı.Anıt mezar için bir komisyon kurulmasına karar veren Bakanlar Kurulu, 24 Aralık 1938 tarihinde konuyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilgilenmesine karar verdi. Konuyla ilgili 15 kişilik bir grup oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi, 3 Ocak 1939'da komisyonu kurdu. Çeşitli incelemeler yapan komisyon, 17 Ocak'ta Anıtkabir’in Rasattepe’ye yapılmasına karar verdi. 9 Ekim 1944 tarihinde yapımına başlanan Anıtkabir, 1953 yılının Ekim ayında tamamlandı.