Kullanılıp artık kullanılmayacak durumda olan malzemelerin toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasına denen hurdacılık, her yıl tonlarca maddenin ham maddeye dönüşmesini sağlıyor. Türkiye’nin en kıymetli ekonomik sektörlerinden biri olan hurdacılık, yapan kişilere iyi de bir kazanç sağlıyor. Öte yandan hurdacılık, toplanılan veya alınan maddenin kıymetli materyal olmasında halinde daha da çok kazandırıyor. Peki, Ankara hurdacılar sitesi nerede, nasıl gidilir? Demir hurdasının kilosu kaç para? Hurdacılar ne kadar kazanıyor? İşte, detaylar…
Ankara Hurdacılar Sitesi Nerede, Nasıl Gidilir?Ankara’nın gün içerisinde en işlek sanayi sitelerinden biri olan Hurdacılar Sitesi, şehrin merkezi bir lokasyonunda bulunuyor. Peki, Ankara Hurdacılar Sitesi nerede, nasıl gidilir? Ankara Hurdacılar Sitesi, Yenimahalle ilçesinin İvedik bölgesinde yer alıyor. Bölgeye toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyen kişilerin 226, 227, 234 ve 281 numaralı EGO otobüslerini kullanması gerekiyor.
Demir Hurdasının Kilosu Kaç Para?Türkiye’de yaygın olarak yapılan iş kollarından biri olan hurdacılık, alınan ürünün demir olması halinde bir hayli para kazandırıyor. Peki, demir hurdasının kilosu kaç para? Demir hurdasının kilosu demirin niteliğine göre değişiklik gösterebiliyor. Ağustos ayında demire gelen zam, hurdacıların demir alımında ödediği fiyatın da artmasına neden oluyor. Buna göre; 2021 yılında demir hurdasının kilosu 3 lira 65 kuruştan alınıyor. Bir kilonun üzerinde demir satılacaksa her ekstra hurda demirinin kilosu 3 lira 50 kuruştan; demirin PİK demir olması halinde ise, 3 lira 20 kuruştan alım yapılıyor. Öte yandan satılacak olan demir PİK talaş demirse kilosu 2 lira 70 kuruştan; toplama demirse kilosu 3 lira 10 kuruştan; demir talaşı ise kilosu 2 lira 80 kuruştan alınıyor.Devamı İçin Diğer Sayfaya geçiniz>>>>>
Hurdacılar Ne Kadar Kazanıyor?Hurdacılıkta para kazanmak için alınan ürünlerin kıymetli metallerden oluşması gerekiyor. Alınan madenin değeri arttıkça kişilerin kazandığı parada artıyor. Peki, hurdacılar ne kadar kazanıyor? Hurdacıların düzenli olarak alım yaptığı noktaların bulunması halinde ayda 10 ton değerli maden alımı gerçekleştirebiliyor. Bu da alınan madenin fiyatına göre değişmekle birlikte aylık 20 ila 30 binlik bir kazancı beraberinde getirebiliyor.