4721 sayılı Medeni Kanunda yer alan 185nci maddeye göre eşler arasında evlenme ile beraber kurulan evlilik birliğinin mutluluklarını el birliği ile yerine getirmek ve biri birilerine karşı yardımcı olmak zorunlulukları ön plana çıkıyor. Söz konusu olan yükümlülüklerini yerine getirmeyen ya da getirmeyi başaramayan eş, hukuk kapsamında kusurlu eş sıfatı ile nitelendirilecek ve buna bağlı bir şekilde diğer eşe boşanma davası açma hakları verilecek. Verilen karar herkesi şok etti. Yargıtay’dan şok karar. Boşanma davasında öyle bir emsal karar verildi görenler gözlerine inanamadı. Eşin karısına ‘Oğlum’ demesini boşanma sebebi saydı, duyanlar kulaklarına inanamadı. Bu kadarı da olmaz dedirten karar ile ilgili tüm gerçekler ortaya çıktı. İşte, tüm detaylar…
Devamı İçin Diğer Sayfaya geçiniz>>>>>
Boşanma davaları bugüne kadar birçok nedenden dolayı açılabildiği bilinmektedir. Bu nedenlerden bir tanesi olarak da eşlerin biri birilerine karşı uyguladıkları aşağılama, küçümseme, hakaret ya da küfür tarzında olan duygusal şiddetler olarak öne çıkıyor. Eşler arasında duygusal açıdan meydana gelen aşağılama, küçümseme, küçük düşürücü davranışlarda bulunmaları evlilik birliklerinin temellerinin sarsılmasına neden olacak davranışlardan dolayı boşanma konusu olarak nitelendirilmektedir. Boşanma kararının net olarak verilmesi aşağılamaların, küçümseme tarzı eylemlerin sürekli ve evlilik birliklerinin sarsılmasına neden olacak durumlarda olması gerekmektedir.
Devamı İçin Diğer Sayfaya geçiniz>>>>>
Erkek eşlerin karılarına sürekli bir şekilde ‘Oğlum’ sıfatı ile seslenmeleri karılarına karşı uyguladıkları duygusal şiddet olarak nitelendirilmektedir. Meydana gelen bu davranışlara göre boşanma durumlarına neden olabilecek olaylara karşı erkeklerin ağır kusurlu olmaları ön görülecektir. Bu konuda açılan bir dava sırasında tarafların arasında davada meydana gelen muhakeme ardından mahalli mahkeme tarafından verilen davası karşı davalı kadın taraflarından kusur belirlenmesi, erkeklerin davaları kabul etmeleri, velayet, tazminat taleplerin ret edilmesi, nafakaların hükmedilmemesi gibi yönlerinden temyiz etmek ile beraber evraklar okunularak düşünülerek karar verilmiştir.
Devamı İçin Diğer Sayfaya geçiniz>>>>>