ATV ekranlarının en çok izlenen dizilerinden biri olan Kuruluş Osman, yeni sezonu ile ekranlara gelmeye devam ediyor. Her çarşamba saat 20.00’da ATV ekranları aracılığıyla seyircisinin karşısına çıkan Kuruluş Osman dizisi, şimdilerde Bitinya Krallığı ile Osmanlı Devleti arasında geçen anlaşmazlığı konu alıyor. Bu sezon Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıllarını konu alacak olan Kuruluş Osman, seyircisine Bitinya Krallığı’nı da merak ettirmeyi başarıyor. Peki, Kuruluş Osman Bitinya ne demek? Bitinya bölgesi nerede? Bitinyalılar kimdir? İşte, detaylar…
Detaylar diğer sayfada!
Kuruluş Osman Bitinya Ne Demek?
Kuruluş Osman dizisinin seyircisini meraklandırmayı başaran Bitinya, bu haftanın en çok konuşulan konularından biri olarak öne çıkıyor. Peki, Kuruluş Osman Bitinya ne demek? Kuruluş Osman dizisinde adı sıkça geçmeye başlayan Bitinya, tarihte kurulmuş bir krallık ve bölge adı olarak biliniyor. Geçmişin krallıklarından olan Bitinya, uzunca yıllar da ayakta kalmayı başarıyor.
Detaylar diğer sayfada!
Bitinya Bölgesi Nerede?
Kuruluş Osman dizisinin geçtiğimiz haftaki bölümünün ardından tarih severlerin yakın markajına giren Bitinya Bölgesi, pek çok soruyu beraberinde getiriyor. Peki, Bitinya Bölgesi nerede? Bitinya bölgesi ya da Bitinya Krallığı olarak bilinen bölge; İzmit Körfezi, İstanbul, Sakarya ve Bursa arasında kalan coğrafyaya işaret ediyor. MÖ 377 ve MÖ 64 yılları arasında hüküm süren ve başkentlileri Nikomedia olan Bitinya Krallığı, uzman tarihçiler tarafından Trakya kökenli Bitinler tarafından kurulmuş devlet olarak tanımlanıyor.
Detaylar diğer sayfada!
Bitinyalılar Kimdir?
Kuruluş Osman dizisi ile birlikte tarihin tozlu rafları arasında kalan Bitinyalılar yeniden gün yüzüne çıktı. Peki, Bitinyalılar kimdir? Bitinya Krallığı veya Bitinya bölgesinde yaşayan kişilerin aldığı isim olan Bitinyalılar, MÖ 377 ve MÖ 64 yılları arasında hüküm sürdü. Başkentleri Nikomedia (İzmit) olan ve İzmit Körfezi, İstanbul, Sakarya ve Bursa arasında kalan bölgede hüküm süren Bitinyalılar’ın Trakya kökenli olduğu elde edilen belgeler sonucunda tarihçiler tarafından tespit edildi. Thak kökenli Bitinler'den adını alan Bitinyalılar, Trakya'dan Anadolu'ya geçerek, hükmettikleri toprakları yaşadıkları dönemde bir hayli genişletti. MÖ 7. yüzyıldan itibaren Lidya içerisinde yer alan Bitinyalılar, MÖ 513 ve MÖ 512 yıllarında Hellespontus Frigyası'na bağlanarak, bölgesini daha da ilerletti. Büyük İskender'in MÖ 334 yıldındaki Granikos Savaşında Persleri yenmesine kadar da onların yönetiminde kalan Bitinyalılar, yaşadıkları bölgenin tamamına adını vermeyi başardı. O günden sonra yeni dünya devletleri kurulana dek, bu bölge Bitinya olarak isimlendirildi.