Soğuk havaların yaklaşması ile birlikte burun akıntısının görüldüğü hastalıklar da giderek artıyor. Kişilerin günlük yaşamını olumsuz olarak etkileyen burun akıntıları, kızarık burunların ortaya çıkmasına neden oluyor. Öte yandan urun akıntısını geçirmenin pek çok yolu bulunuyor. Peki, hastalanınca burun neden akar? Hastalanınca neden burun tıkanır? Burun akıntısı nasıl geçer? İşte, detaylar…
Detaylar diğer sayfada!
Hastalanınca Burun Neden Akar?
Birçok hastalık burun akıntısına neden olabiliyor. Peki, hastalanınca burun neden akar? Burun dokularını tahriş eden ya da buradaki iltihabi süreci uyaran herhangi bir şeyden kaynaklanabilen burun akıntısı, sıkça soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler nedeniyle ortaya çıkıyor. Ancak burun akıntılarına neden olan başka rahatsızlarda bulunuyor. Bu rahatsızlıkların başında ise; akut sinüzit, kronik sinüzit, dekonjestan grubu burun spreylerinin aşırı kullanımı, sapmış burun septumu, kuru hava, hormonal değişiklikler, burun polipleri, alerjik olmayan rinit, beyin omurilik sıvı kaçağı, respiratuar sinsityal virüsü hastalıkları ile yüksek tansiyon, erektil disfonksiyon, depresyon ve epileptik nöbet hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar geliyor.
Detaylar diğer sayfada!
Hastalanınca Neden Burun Tıkanır?
Burun tıkanıklığı en çok grip ve nezle gibi hastalıklar ile ortaya çıkıyor. Peki, hastalınca neden burun tıkanır? Basit enfeksiyon hastalıklarına bağlı olarak ortaya çıkan burun tıkanıklığı; alerjiler, saman nezlesi, nazal polip adı verilen burun içi non kanseröz büyümeler veya tümöral oluşumlar, çeşitli kimyasallara maruz kalma, kronik sinüzit, septum deviasyonu gibi nedenlerden kaynaklanabiliyor. Çeşitli cerrahi durumlarda da yaşanabilen burun tıkanıklığının bir haftadan uzun sürmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması öneriliyor.
Detaylar diğer sayfada!
Burun Akıntısı Nasıl Geçer?
Burun akıntısının geçmesine yardımcı olabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Peki, burun akıntısı nasıl geçer? Sinüsleri açmakta kullanılan ve burun akıntısını hafifleten akupresür yöntemi, tedavi sürecinin bir parçası olarak hastalara sıkça öneriliyor. Hafif bir basınç kullanarak burnun her bir köşesine 10 kez baskı yapıma suretiyle gerçekleştirilen akupresür yöntemini uzmanlar akıntı son bulana dek günde 2-3 kez uygulamayı öneriyor. Yine evde yapılabilecek uygulamalardan biri olan ılık ve nemli bez uygulaması yüz ve burana günde birkaç kez uygulanması halinde akıntıların geçmesine yardım ediyor. Öte yandan burun akıntısını geçirmenin en kesin yolu bir doktora başvurarak, önerdiği ilaçları ve spreyleri kullanmak oluyor.