Ankara’nın en popüler ilçelerinden biri olarak karşımıza çıkan Sincan, tarihi oldukça eskiye dayanan bir ilçemizdir. Başkentin en kalabalık altıncı ilçesi olan Sincan’ın kuruluşunun 17.yüzyıla dayandığı biliniyor. O dönemlerde Sincan köyü şeklinde ismine rastlanılan Sincan, Cumhuriyet’in il senelerinde 28 hane ve mescitten oluşan bir köy olarak karşımıza çıkıyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün önerileri ile yurt dışından gelen göçmenler sayesinde 1258 kişilik bir nüfusa ulaşan Sincan, bugün metropol ilçelerimiz arasında yer alıyor. Peki, Sincan isminin hikâyesi nereden geliyor? İsim hikâyesini duyunca şaşıracağınız Sincan Ankara’da nerede ve nasıl gidilir? İşte tüm detaylar…
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal sayesinde göç almaya başlayan Sincan, 100 hanelik Romanya Köseabdi’den göçmenlerin gelmesi ile beraber kalabalıklaşmaya başlamıştır. Sincan’a gelen göçmenler lale soğanları getirmişlerdir. Bu sebepten ötürü Sincan denildiği vakit öncelikle akla lale ve lale bahçelerinin geldiği de bilinen gerçekler arasındadır. Buraya yerleşen göçmenler sayesinde tipik bir göçmen köyü edasına kavuşan Sincan, Ankara-Nallıhan-Ayaş devlet karayolları üzerinde bulunduğundan büyük bir gelişim kaydetmeyi başarmıştır. 1956 senesinde bucak merkezi haline getirilen Sincan, aynı sene içerisinde merkezde kurulan belediye teşkilatı ile de dikkatleri üzerine çekebilmeyi başarmıştır. Büyük bir hız ile nüfusu artan Sincan, 1988 senesinde Yenimahalle’den ayrılarak ilçe konumuna erişmiştir.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Sincan’ın İsim Hikâyesi
Ankara’nın altıncı büyük ilçesi olarak karşımıza çıkan Sincan’ın isminin Güdül Bey tarafından verildiğine inanılıyor. Sincan, 17.yüzyıl arşivlerinde “Sincan köyü” ismi ile karşımıza çıkar. İpek Yolu’na yakınlığından dolayı tarihi çağlarda önemli bir konum olan bu ilçemiz, Etimolojik bakıldığı vakit şen, canlı insanların bulunduğu yer anlamı taşıyan “Sincan” ismini almıştır. Ankara’ya 25 km uzaklıkta bulunan Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Polatlı ve Ayaş’a yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Dağlık alanlar ile kuşatılmış olan bu güzel ilçemiz, tektonik çöküntü olan düz alanları ile de meşhurdur.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Tarihi eskiye dayanan Sincan, bitkisel üretim ve hayvancılık ile ekonomiye katkı sağlar. İlçe sanayi tesisleri ve kombinaların bulunduğu Sincan’da sosyal pek çok mekâna rastlayabilirsiniz. Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesinin bulunduğu Sincan, tarih boyunca önemli bir konumda yer almış ve almaya da devam ediyor.