Anlaşmalı boşanma davaları, çekişmeli boşanma davalarına göre daha çabuk sonuç vermesinden dolayı evliliklerini noktalamak isteyen her çiftin ilk tercihi oluyor. Her konuda anlaşmaya varılabilen anlaşmalı boşanma davalarında mal paylaşımından nafakaya kadar çiftler arasındaki pek çok detay belirlenebiliyor. Ancak, anlaşmalı boşanmalarda bir avukatın arabuluculuk görevini üstlenmesi gerekiyor. Bu nedenle de anlaşmalı boşanmak isteyen vatandaşların bir avukat ücreti ödemesi gerekiyor. O ücret ise, 2022 yılı için yeniden belirlenmiş bulunuyor. Peki, anlaşmalı boşanma avukat ücreti 2022 ne kadar? İşte anlaşmalı boşanma 2022 avukat ücret tarifesi…
Detaylar diğer sayfada!
Anlaşmalı Boşanma Avukat ücreti 2022 Ne Kadar?
Anlaşmalı boşanma işlemlerinin tamamı 1136 sayılı Kanunun 35/A maddesinde uzlaşma sağlama, arabuluculuk, uzlaştırma ve her türlü sulh anlaşmalarından doğacak avukatlık ücreti kapsamında tarife ediliyor. Bu kanuna göre anlaşmalı boşanmalarda hesaplanacak miktarlar, akdi avukatlık ücretinin asgari değerlerini oluşturuyor.
Yani, avukat isterse çok daha fazlasını da alabiliyor. Ancak, genellikle tüm şehirlerde anlaşmalı boşanma için avukatlar asgari değerde ödeme almayı tercih ediyor. Peki, anlaşmalı boşanma avukat ücreti 2022 ne kadar?
2022 yılı için belirlenen anlaşmalı boşanmada avukatlık ücreti
Anlaşmalı boşanma: 5.000 TL
Çekişmeli boşanma: 7.000 TL -14.000 TL
Ancak bu ücret avukatın alacağı vekalet ücreti oluyor. Bunun üzerine avukatın anlaşmayı sağlaması halinde daha fazla bir ücret alma hakkı doğuyor. Bu nedenle anlaşmalı boşanma için avukatlar, dava masrafı gibi pek çok gider kalemini de müvekkilinden alıyor. Bu miktarın toplamı ise, avukattan avukata değişiklik gösterebiliyor.
Detaylar diğer sayfada!
İşte Anlaşmalı Boşanma 2022 Avukat Ücret Tarifesi
Anayasaya göre, arabuluculuk faaliyetinin anlaşmazlık ile sonuçlanması halinde de kişiler, avukata belli bir miktar ödeme yapmak sorumluluğunda tutuluyor. Bu tutar da anlaşmalı boşanma 2022 avukat ücret tarifesi kapsamına alınmış bulunuyor. 20 Kasım 2021 Cumartesi günü resmi gazete yayımlanan karara göre, avukatlar taraflar arasındaki anlaşmayı sağlayamaması halinde asgari değerden bir ücret ödemesi alıyor. Maktu tutar olarak adlandırılan bu ücret, genellikle sabit bir tarife şeklinde Türkiye’nin tüm illerinde aynı şekilde müvekkillerden alınıyor. Bu miktar ise 2022 yılı için bin 350 TL olmuş bulunuyor.