Bir süre önce grev yapan sağlık çalışanları, 2022 yılında alacakları maaşları çok merak ediyor. O sağlık çalışanlarından biri olan başhemşireler ise, 2022 yılında alacakları maaş ile ilgili müjdeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan almış bulunuyor. Bunun üzerine gözlerine Ankara’ya çeviren başhemşireler dört gözle zamlı maaşlarını bekliyor! Peki, başhemşire maaşları 2022 ne kadar? Sözleşmeli başhemşire maaşları ne kadar? Başhemşire olmak için ne yapmak gerekir? İşte, detaylar…
Detaylar diğer sayfada!
Sağlık çalışanlarının yaptığı grevin ardından sağlık çalışanlarının 2022 yılında alacakları maaş ile ilgili müjde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, binlerce sağlık personelini ilgilendiren 2022 yılı maaşlarını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarda; "Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız" ifadelerini kullandı. Bunun ardından konuyu değerlendiren uzmanlar, sağlık personellerinin 2022 yılında en düşük 5 bin 868 TL alacağını söylüyor. Öte yandan Ocak ayının 3’ünde belli olacak enflasyonun ardından açıklanacak olan başhemşire maaşları için de tahminler başlamış bulunuyor!
Detaylar diğer sayfada!
Hemşirelerin tamamından sorumlu tutulan ve başhemşire olarak özel ve devlet hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları, çalıştıkları kuruma ve çalışma yıllarına göre değişen maaşlar alıyor. Özellikle özel hastanelerde çalışan kişiler, daha değişken bir maaş ile ücretlendirilirken; devlet hastanelerinde çalışan kişiler belli bir miktar arasında maaşlar alıyor. Buna göre; ortalama olarak 2021 yılı boyunca 6 bin 210 TL maaş almış olan başhemşireler, sektörde en düşük 3 bin 810 TL maaş alıyorken; en yüksek 9 bin 250 TL maaş alıyor. Sektördeki bu uçurum ise, sağlık çalışanlarının sık sık endişelenmesine neden oluyor. Öte yandan başhemşire olabilmek için hemşirelerin taşıması gereken bazı şartlar bulunuyor!
Detaylar diğer sayfada!
Başhemşire olmak isteyen kişilerin her şeyden önce üniversitelerin ebelik, hemşirelik, diyetisyenlik gibi sağlık bölümlerinden 4 yıllık lisans eğitim alması gerekiyor. Ardından hemşire olarak çalışmaya başlayan sağlık personellerinin başhemşire olabilmenin için çalıştıkları kurumda belli bir süreyi tamamlamış olması ve kurum tarafından terfi ettirilmiş olmasının gerekli olduğu biliniyor.