Türkiye’de işsizlik sayıları gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Özellikle Mart 2020’de dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19 salgını sonrasında birçok işyeri ve işletmenin kepenk kapatması ya da çalışma saatlerini düşürmesi ve işletme genelinde küçülmeye gitmesi, birçok vatandaşın da işsiz kalmasına neden oldu. Öte yandan üniversiteden veya liseden mezun olduktan sonra atama bekleyen ancak bir türlü istediği atamayı alamayan birçok vatandaş da işsizlik ile mücadele etmek durumunda kalıyor. İş kapılarının birer birer kapandığı ortamda son yıllarda polislik mesleği ise en çok tercih edilen iş alanları arasında yer alıyor. Birçok vatandaş, polis olmanın yollarını arıyor. Kimilerinin hayallerini süsleyen, kimilerinin zorunluluktan tercih ettiği ve kimilerinin de şans eseri tercih ettiği polislik için araştırma yapan kişiler, nasıl polis olunacağını merak ediyor… Peki polis olmak için ne yapılmalı? İşte tüm detaylar…
Detaylar diğer sayfada!
Polislik, yüzyıllardır devletlerin kurduğu sistemlerde yer alan bir meslek dalıdır. Kolluk kuvvetleri olarak da bilinen polislik mesleği, tarihler boyunca insanların tercih ettiği bir iş sahası olmuştur. Toplumda asayişi sağlamak, suçluları yakalayıp adalete teslim etmek gibi görevleri olan polislik mesleği, birçok vatandaşın özellikle işsizliğin arttığı son dönemlerde hayallerini süslüyor. Maaşıyla, çalışma şartlarıyla tercih edilebilen bir meslek türü olan polislik için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Peki nasıl polis olunur, polis olmak için ne yapmak gerekir? Haberin devamı için lütfen diğer sayfaya geçiniz…
Polisler İçin Aranan Şartlar
Polis olmak için vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise veya lisans ya da ön lisans mezunu olmak, KPSS baraj puanını geçmek, 18 yaşını doldurmuş olmak, 30 yaşını geçmemiş olmak, silah taşıma engelinin olmaması ve temiz sicil kaydı şartlarının sağlanması gerekir.
Detaylar diğer sayfada!
Nasıl Polis Olunur?
Şartları sağlayan vatandaşlar, KPSS’ye girip gerekli alanlardan taban puanları almalıdır. Ardından başvuruda bulunurken vatandaşların kimlik belgesi, mezuniyet belgesi, sağlık raporu ve sınav başvuru dilekçelerini sunması gerekir. Kabul edilen adaylar daha sonra polislik mülakatına girer ve mülakatlarda başarılı olan kişiler, polis okullarında belli sürelerde eğitim alır.