Nevruz kutlamasına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Milliyetçi Hareket Partisi Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, Büyük Birlik Partisi Keçiören İlçe Başkanı Muhammed Kaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Başkan Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün Türklerin, büyük bir medeniyetin küllerinden doğuşunun yıl dönümünü birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Bozkurt’un önderliğinde dağları delen, cihana hükmeden atalarımızı, Millî Mücadele kahramanlarımızı ve ülkemizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.
Türklerin dünyaya adaleti ve medeniyeti getirdiğini dile getiren Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:
“21 Mart aslında Türklerin doğuşu ve bu doğuşla 33 milyon kilometrekareye medeniyetin gelişidir. Nevruz, Türklerin Ergenekon’dan çıkışı ve bir Bozkurtun önünde ovalara iniş hikâyesidir, destanıdır. Şuan bulunduğumuz alan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yeniden küllerinden doğmasına vesile olan bir merkez. Atatürk ilk nevruzu bu alanda kutluyor. 27 Aralık 1919'da Keçiören’e geliyor.
Yan tarafta bulunan yer Ziraat Mektebi. Karşıda bulunan alan Çoban Mektebi. Burayı da restorasyon işimiz bitti. İçini düzenliyoruz. Atatürk ilk Nevruzu 22 Mart 1922’de burada kutluyor. Nevruz komşu ülkelerde Bahar Bayramı olarak da kutlanıyor. Nevruz Bayramı tüm dünyada kardeşliğe, birliğe, beraberliğe vesile olsun.”
Kahramanmaraş depreminde yaşamını yitiren vatandaşları da anan Altınok, “Malum 6 Şubat'ta asırların felaketini yaşadık. Ülkemizde 580 kilometrelik bir alanda 14 milyon 800 bin nüfusun olduğu 11 ilimizin maruz kaldığı bir afeti yaşadık. Felaket alanımız İngiltere'nin yüz ölçümü kadar. Depremde rahmete giden vatandaşlarımıza yüce Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılara sağlık, sıhhat, şifa niyaz ediyorum.” diye konuştu.
Protokol konuşmasının ardından Nevruz ateşinin yakıldığı Çoban Mektebi’nde örs üzerinde çekiç ile demir de dövüldü.