Mert Fırat Mamak’ta Müzik Müzesini Gezdi! Ankara’nın İlk Müzik Müzesine Övgü...

Sanatçı Mert Fırat, Mamak Belediyesi Müzik Müzesi’ni gezdi. 208 enstrümanın sergilendiği Müzik Müzesi, sanatçı Fırat’tan tam not aldı.

Ankara’nın İlk Müzik Müzesi olarak Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebinde hizmet veren Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Gün geçtikçe artan koleksiyon ile her geçen gün enstrüman sayısının da ziyaretçi sayısının da arttığı müzeye ilgi her geçen gün büyüyor. Günlük ortalama 40’ın üzerinde ziyaretçisi olan müzeyi ziyaret edenler arasında sanatçılar, siyasetçiler de yer alıyor. Bu kapsamda Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mert Fırat, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesini ziyaret etti. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 208 enstrümanın yer aldığı müzede, 1836 yılına ait piyano Sanatçı Fırat’tan büyük ilgi görürken, konuklar müzede bulunan eserleri tek tek inceledi.

“Benim hayatımda Mamak’ın çok önemli yeri var”

Müzeyi çok beğendiğini belirten sanatçı Mert Fırat, “Musiki Muallim Mektebi, ilk kurulan bir konservatuarlardan biri ve çok değerli. Sivil Toplum çalışmalarıma Mamak’ta başladım. Benim hayatımda Mamak’ın çok önemli bir yeri var. Böylesine önemli bir binada, binlerce yıllık eserlerin ve belgelerin yer alması da bu binanın ruhuna çok uygun olmuş” dedi.

Ses kayıt ve yayın sistemleri de sergilenecek

Tarihi enstrümanların, görsel ve işitsel ziyaret modelleri ile sergilendiği müze, enstrümanların yerleşim planı ile de dikkat çekiyor. Ait oldukları coğrafyaya ve benzerliklerine göre enstrümanların sıralandığı müze dört bölümden oluşuyor. Müzenin giriş kısmında 12 bin yıllık Anadolu müzik kültürü ve Musiki Muallim Mektebi tarihine ait görseller yer alırken, ikinci bölümde bilgisayarlar üzerinden müzikal değerler ve müze hakkında bilgilerin yanı sıra konuyla ilgili kitap ve dergiler yer alıyor. Ayrıca yakın bir zamanda bu bölümde ses kayıt ve yayın sistemleri de sergilenecek. Üçüncü bölümde Türkiye, dördüncü bölümde ise dünya müzik kültürüne ait müzikal eserler yer alıyor. Ziyaretçilerine etkileyici bir teşhir planı sunan müzeye enstrüman bağışları da gerçekleşiyor. Yaklaşık 3 bin 5 bin yıllık eserlerin yer aldığı müzenin arşivine konulan eserler gereken düzenlemeler yapıldıktan sonra sergileniyor. Müzeye ziyaretler, hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri