Mehmet Yalçınkaya'nın Memleketi Belli Oldu! Bakın Mehmet Şef Aslen Nereliymiş! Görenler Şaşkına Döndü!

MasterChef Türkiye'nin sevilen jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya'nın memleketi merak uyandırdı. Ünlü şefin doğduğu yer ve kariyerine dair bilinmeyenler haberimizde.

TV8'in popüler yarışma programı MasterChef Türkiye'nin yeni sezonu başladı ve yarışma hakkındaki merak edilenler yeniden gündeme geldi. Özellikle jüri üyeleri arasında yer alan ünlü şef Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı ve memleketi hakkında yapılan aramalar hız kazandı.

Mehmet Yalçınkaya, 21 Ocak 1974'te Bolu'nun Yenigüney köyünde dünyaya geldi. Kariyeri boyunca Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan'da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaparak önemli deneyimler kazandı. "Fusion Mutfak" akımını Türkiye'de ilk uygulayan şeflerden biri olan Yalçınkaya, bu alanda yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatları'nda dünya ikincisi olan Mehmet Yalçınkaya, 2018'den beri MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapmaktadır.

Programın hayranları tarafından büyük ilgi gören Mehmet Yalçınkaya, memleketi Bolu'nun Yenigüney köyü ve kariyerindeki başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri