Pelin Karahan ve Eşi, 500 Bin Dolara Harcamışlardı! Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu! İşte Detaylar...

Ünlü oyuncu Pelin Karahan ve eşi Bedri Güntay, üç yıllık kirasını peşin ödedikleri villanın ev sahipleriyle yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle mahkemelik oldular.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, Murat ve Açelya Öztürk çifti, 2020 yılında evlerini Pelin Karahan ve Bedri Güntay’a kiraladı. Kira sözleşmesinin imzalanmasından iki ay sonra, taraflar arasında yapılan görüşmeler neticesinde, kiralanan villanın 18 Eylül 2023 tarihinde tahliye edilmesi kararlaştırıldı ve bu konuda bir tahliye taahhütnamesi imzalandı. Ancak ünlü çift, belirtilen tarihte evi boşaltmayınca, Öztürk ailesi icra takibi başlattı. Güntay çifti ise sözleşmedeki imzanın kendilerine ait olmadığını belirterek itiraz etti. Öztürk ailesi, itirazın iptali ve evin tahliye edilmesi için dava açtı. İki tarafın davası Sulh Hukuk Mahkemesi'nde devam ediyor.

3 İcra Takibi ve 2 Dava

Ev sahibi, Güntay çiftinin kira konusunda da kendilerini mağdur ettiğini belirterek üç icra takibi ve iki dava açtı. Ayrıca, satmak istedikleri villa için "satılıktır" tabelası asmak istediklerini, ancak Güntay ailesinin izin vermeyerek müşterilere villayı göstermediklerini iddia etti.

Bedri Güntay: Eve 500 Bin Dolar Masraf Yaptık, 4 Kat Kira Artışı İstediler

Yaşanan anlaşmazlık üzerine Bedri Güntay, “Eve taşındığımızda üç yıllık kirayı peşin ödedik. Evi satın alma niyetiyle oturduğumuz için 500 bin dolar masraf yaptık. Ev sahibi, iki kat fiyat artışı teklifimizi enflasyon artışını öne sürerek kabul etmedi ve dört kat artış istedi. Evi satmak için başta istediği rakamı da korkunç bir rakama çıkardı. Elimizden gelen iyi niyeti gösterdik ama aynı tavrı görmedik. Zaten ev arıyoruz, çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Süreci Devam Ediyor

Pelin Karahan ve Bedri Güntay ile ev sahibi Öztürk ailesi arasındaki anlaşmazlık, Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Her iki taraf da iddialarını sürdürürken, mahkemenin vereceği karar merakla bekleniyor. Ünlü çiftin yaşadığı bu olay, sosyal medyada ve magazin dünyasında geniş yankı buldu. Mahkeme süreci devam ederken, kamuoyu gelişmeleri yakından takip ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri