Instagram Yasağı Kalktı! Bugün O Saatte Açılıyor... Bakan Uraloğlu'ndan Müjdeyi Verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a yönelik erişim engelinin saat 21.30’da kaldırılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engelinin 21.30 itibarıyla kaldırılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Katalog suçları ile ilgili gerekli ilerleme sağlanmıştır" ifadesini kullandı.

Erişim Engeli Neden Getirildi?

Instagram'a 2 Ağustos'ta getirilen erişim engeli, sosyal medya platformunun Türkiye Cumhuriyeti’nin taleplerine karşılık vermemesi üzerine uygulanmıştı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin sosyal medya platformlarının yasalara uyum göstermesini talep ettiğini vurguladı. Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, katalog suçlar çerçevesinde taleplerin karşılanacağına dair bir anlaşmaya varıldığını belirtti.

Kullanıcı Hakları Koruma Altında

Bakan Uraloğlu, Instagram kullanıcılarının hesaplarının güvencesi ve haklarının korunacağına dair önemli mesajlar verdi. Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin derhal kaldırılacağını bildirdi. Ayrıca, herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılan hesapların tekrar erişime açılacağı ve silinen hesaplarla ilgili adil bir süreç yürütüleceği ifade edildi.

Terörle Mücadelede Sıkı Adımlar

Uraloğlu, PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesapların ve bu örgütler lehine yapılan propagandaların Meta platformu tarafından kaldırılacağına dair gerekli hassasiyetin gösterileceğini belirtti. Terörle mücadelede etkin bir yaklaşım benimsenerek, güvenlik ve kamu düzeninin korunması adına adımlar atılacağı da açıklandı.

Instagram Yasağı Kalktı! Bugün O Saatte Açılıyor...

Meta platform yetkililerinin Türkiye'ye üst düzey bir ziyarette bulunacaklarını da duyuran Bakan Uraloğlu, bu ziyaretin yasal uyum, kullanıcı haklarının korunması ve dijital güvenliğin artırılması adına önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

Instagram'ın erişim engelinin kaldırılmasının ardından platformun kullanıcıları, 21.30 itibarıyla yeniden hizmet alabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri