Yusuf Güney'in Maymun Çiçeği Uyarısı Herkesi Korkuttu! Açıklamaları Ve Tahminleri Akılları Karıştırdı!

Dünya Sağlık Örgütü'nün maymun çiçeği virüsü salgını için "küresel acil durum" ilan etmesi sonrası Yusuf Güney'in birkaç ay önceki virüs tahminleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Güney'in açıklamaları, “Artık inanacağım” yorumlarıyla dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan ederek uluslararası sağlık kamuoyunda büyük bir endişeye neden oldu. DSÖ'nün bu kararı üzerine Türkiye Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Maymun çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu gelişmelerin ardından, Yusuf Güney'in birkaç ay önce yaptığı bir açıklama sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Şarkıcı ve televizyon yorumcusu Güney, Eser Yenenler’in programında yaptığı açıklamada, "Yakında 3-4 ay içerisinde bir virüs daha geliyor. Kuş gribine benzer bir grip geliyor. Hayvansal gıdalardan bulaşacak" demişti. Güney’in bu açıklamaları, bir virüs salgınının olacağına dair tahminleri içermesi nedeniyle dikkat çekmişti.

Program sırasında, Eser Yenenler, Güney'e "Sen bunları nereden biliyorsun?" şeklinde bir soru yöneltmişti. Yusuf Güney ise, "Öğreniyoruz bir yerlerden işte" diyerek yanıt vermişti.

Yusuf Güney’in bu tahminleri, DSÖ'nün maymun çiçeği virüsü hakkında yaptığı açıklamaların ardından sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kullanıcılar, Güney’in öngörülerini ve açıklamalarını yeniden değerlendirmeye başladılar. Sosyal medyada "Artık inanacağım", "Bu adam ciddi zeki biri", "Haksızlık etmişiz adama", "Ben Yusuf Güney'e inanmaya başladım artık" gibi yorumlar yapıldı.

Güney’in tahminlerinin doğruluk payı olup olmadığı hala tartışılmakta. Ancak DSÖ’nün maymun çiçeği virüsü konusundaki uyarısı, sağlık alanındaki endişeleri ve tartışmaları daha da alevlendirmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri