Etimesgut'ta Eğlencenin Adresi: Ücretsiz Çocuk Trafik Parkı

Etimesgut Belediyesi’ne bağlı olan Çocuk Trafik Parkı Eğitimleri yeni düzenlemelerle eğitim vermeye devam ediyor. Eryaman Göksu Mahallesi’ndeki Atatürk Meydanı içerisinde yer alan eğitim parkı hem teorik hem de uygulamalı olarak hizmet sunuyor.

Çocuk Trafik Parkı 4000 metre karelik alanda yer almakta olup tesis içerisinde trafik eğitim pisti, derslikler ve idari binadan oluşmaktadır. Park bünyesinde eğitimlerde kullanılmak üzere 11 adet akülü araba, 1 adet engelli akülü araba mevcuttur. Çocuk trafik parkında trafik zabıta memuru, eğitmen ve bir idari personel olmak üzere toplamda 3 kişi görev almaktadır. Ayrıca Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Etimesgut İlçe Jandarma Komutanlığı yıllık planlama ile bir personeli ile eğitimlere destek vermektedir.

“Trafik Parkı Eğitimleri ile Çocuklardaki Trafik Bilincini Artıyor”

Trafik Parkı projesi çocukların uygulamalı trafik eğitimi alabileceği bir yerdir. Bu alan, trafik ışıkları ve levhalar ile donatılmış olup uygulamalı eğitime hazır hale getirilmiştir. Çocuklar için organize edilen bu trafik eğitim projesi ile sorumluluk bilincinin kazandırılması, trafikte güvenli bir şekilde nasıl hareket etmeleri gerektiğiyle ilgili becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir.

“Ücretsiz, Teorik, Uygulamalı ve Eğlenceli Eğitim”

Gerçekleştirilen eğitimler ücretsiz olup; teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilmektedir. Teorik eğitimler sınıflarda yapılmakta olup, bu eğitimlerde; genel trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların uymaları gereken kurallar, trafik işaret cihaz ve levhaların önemi ve öğretilmesi gibi içerikler sunulmaktadır. Uygulamalı olan kısmında ise; çocuklara park tanıtımı yapılır, okul servislerine inme ve binme eğitimi, kavşaklarda yaya geçişleri hakkında bilgiler verilerek teori kısmında öğrendikleri her şeyi uygulamalı olarak parkurlarda deneyimleme imkanı sunulur. Eğitimler 30’ar kişilik gruplar eşliğinde organize ediliyor olup; günde iki ayrı gruba verilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri