Yenimahalle'de Barınma Sorunu Çözülüyor! TEV Kız Öğrenci Yurdu kapılarını açıyor!

7 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan Kız Öğrenci Yurdu, toplamda 350 öğrenciye barınma hizmeti sunacak. Yurt 82 odası, çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir, yemekhane ve kütüphane ile kız öğrencilere çağdaş ve konforlu bir yaşam sunuyor.

Yenimahalle Belediyesi’nin Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile iş birliği içinde hayata geçirdiği kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi.Beştepe Mahallesi’nde Mart ayında temeli atılan yurt inşaatının Kasım Ayı sonunda açılması planlanıyor.

Eğitime verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kız yurdu inşaatında Başkan Yardımcısı Ferudun Güngör ile birlikte denetimlerde bulundu.

Barınma sorununu ortadan kaldıracağız

Yetkililerden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Başkan Yaşar, yurdun Kasım ayının sonlarına doğru kız öğrencileri misafir etmeye başlayacağını müjdeledi.

Konuşmasında yatırım planlamaları yaparken eğitime her zaman ilk sırada yer verdiğine değinen Yaşar, “TEV ile beraber yaptığımız yurdumuzdan 350 kızımız yararlanacak. İnşaatımız hızla yükseliyor. İnşallah Kasım Ayı sonunda burada Türkiye’nin her bölgesinden Ankara’ya okumaya gelen kızlarımızı ağırlayacağız. Maalesef yurt bulamadığı ve ev kiraları yüksek olduğu için öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalan çocuklarımız var. Biz barınma sorununu çözebilmek için daha önce de kız ve erkek öğrenciler için misafirhaneler açmıştık. Bu proje ile de daha fazla kızımızın barınma sorununu ortadan kaldıracağız. İnşallah evlatlarımız bu sorunun ortadan kalkmasıyla eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayacaklar. Eğitime destek vermekten onur duyuyoruz” dedi.

Eğitime destek vermeye devam edeceğiz

Türk Eğitim Vakfı’nın bu projede yer almasının önemine de değinen Yaşar, “Eğitim alanında başarılarından söz ettiren TEV ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü TEV bu işi en iyi yapan sivil toplum kuruluşlarındandır. Burada çocuklarımız güven içerisinde eğitimlerini tamamlayacaklar. Biz belediye olarak gerek yurt konusunda, gerek devlet okullarına yapmış olduğumuz yardımlarla, kreşlerimizle, etüt merkezlerimizle ve kütüphanelerimizle Cumhuriyetin ilçesi olarak eğitime destek vermeye devam edeceğiz.Çünkü bu ülkede eğitim sorunu düzelmeden Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi mümkün değildir. Bunun bilinci ile yatırımlar yapıyoruz. Bu sorunları ancak eğitimle aşabiliriz. Bu ülkenin her branşta üretken, çağdaş ve düşündüğünü söyleyebilen insanlara ihtiyacı var” diye konuştu.

7 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan Kız Öğrenci Yurdu, toplamda 350 öğrenciye barınma hizmeti sunacak. Yurt 82 odası, çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir, yemekhane ve kütüphane ile kız öğrencilere çağdaş ve konforlu bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri