Sincan Zabıta Ekipleri Okul Kantinlerini Denetliyor!

Sincan Zabıta Ekipleri kantin denetimlerinde hijyen, gıdaların son tüketim tarihleri, satışa izin verilmeyen ürünlerin kontrolü, fiyat tarifeleri ve etiketler gibi önemli hususları tek tek inceledi.

Sincan Belediyesi zabıta ekipleri, okulların kantin denetimlerini sıklaştırdı. Öğrencilerin daha hijyenik koşullarda, daha sağlıklı ürünlerle buluşmasının amaçlandığı denetimlerde, gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Belirlenen eksiklerin giderilmesi konusunda kantin yetkilileri uyarıldı.

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçe genelindeki okullarda kantin denetimini titizlikle yürütüyor. Öğrencilerin sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde okul yönetimi ile koordineli olarak Bakanlık tarafından satılması yasaklanan ürünlerin denetimleri yapılıyor.

TÜM ÜRÜNLER TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Ekipler kantin denetimlerinde hijyen, gıdaların son tüketim tarihleri, satışa izin verilmeyen ürünlerin kontrolü, fiyat tarifeleri ve etiketler gibi önemli hususları tek tek inceledi.

Denetlemelerin yanı sıra, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmeler de yapan ekipler, denetimlerin belli aralıklarla devam edeceğinin altını çizdi.

Eğitim Kurumlarında satışa uygun olamayan gıda ve içeceklerin yanı sıra, satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda Okul Gıdası Logosu bulunmayan ürünler için zabıta ekipleri gerekli işlemleri uyguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri