Çocuğu Olanlar Dikkat! Cinsel Güç Arttırıcı... Çikolata, Meyve Suyu ve Bonbon Şekeri!

Şok! Çikolata, meyve suyu ve bonbon şekerlerde cinsel güç artırıcı ilaçlar bulundu! ???? Tarım Bakanlığı'nın listesindeki 17 üründe insan sağlığını tehdit eden maddeler tespit edildi. Detaylar için tıklayın! ⚠️

Gıda terörizmi tüm hızıyla devam ediyor! Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ekim ayında yayınladığı taklit ve tağşiş listesi, Türkiye'yi derinden sarsmıştı. Et ürünlerindeki domuz eti skandalının ardından şimdi de çikolata, meyve suyu, bonbon şeker gibi birçok üründe cinsel güç artırıcı ilaçlarda kullanılan yasaklı maddeler tespit edildi. "Sildenafil" ve "tadalafil" etken maddelerinin bulunduğu bu ürünler, insan sağlığını ciddi tehlikeye atıyor.

Çikolata, Meyve Suyu ve Şekerlerdeki Detay Şok Etti: Cinsel Güç Arttırıcıİ laçlar!

Sabah gazetesinin haberine göre, toplamda 17 farklı üründe bu şok edici keşif yapıldı. Bitkisel karışımlı çikolatalar, ginsengli bonbon şekerler, enerji içecekleri, hatta ballı macunlar bile bu tehlikeli maddeleri içeriyor. Üstelik bu ürünlerin çoğu İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerdeki firmalarda üretiliyor.

Peki bu maddeler neden bu kadar tehlikeli? "Sildenafil" ve "tadalafil" normalde iktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde doktor kontrolünde reçeteyle satılan ilaçlar. Ancak bilinçsizce tüketildiğinde baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozuklukları, mide yanması gibi birçok yan etkiye neden olabiliyor. Daha da korkutucu olanı ise yüksek dozda alındığında felç ve hatta ölüm riskini bile beraberinde getiriyor olması.

Gıda teröristleri, kâr hırsıyla insan sağlığını hiçe sayarak bu yasaklı maddeleri ürünlerine katıyor. Özellikle çocukların severek tükettiği çikolata ve şekerlemelerde bu maddelerin bulunması, aileleri endişelendiriyor. Uzmanlar, tüketicileri bu tür ürünlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yedikleri veya içtikleri bir şeyden sonra baş ağrısı, mide bulantısı gibi şikayetler yaşayanların mutlaka bir doktora başvurması gerekiyor.

Bu skandal bir kez daha gösteriyor ki, gıda güvenliği konusunda daha katı önlemler alınmalı ve denetimler sıklaştırılmalı. Tüketiciler de bilinçli olmalı, güvenilir markaları tercih etmeli ve şüpheli ürünlerden uzak durmalı. Unutmayın, sağlığınız her şeyden önemli!

İşte o 17 üründe bulunan yasaklı maddeler:

Sildenafil ve Tadalafil: Bitkisel karışımlı çikolata, ginsengli bonbon şeker ve şokolat, bitki suyu katkılı enerji içecekleri, 150 ve 250 ml bazı enerji içecekleri, epimedyumlu ginsengli fındıklı cezerye, 15 gr şase formunda bal, efervesan tablet, padişah macunu, mesir macunu, bitkisel karışımlı macun, ballı bitki macun ve epimedyumlu bitkisel macun.

Adı Açıklanmayan Farklı İlaç Etken Maddeleri: Aromalı, kahve aromalı, vişne aromalı gazlı gazsız içecekler, ginsengli karışık vitaminli meyve aromalı, bitki karışımlı gazlı gazsız içecekler, siyah çay, karışık bitki çayı, kahve, bitki karışımlı kahve ve karışık bitki tozları.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri