Mamak Lavanta Bahçesi Mor Mor Açtı! Nikâh Kuyruğu Var... Gökçeyurt!

Ankara’nın Mamak ilçesinde morun en huzurlu tonu Lavanta Bahçesi’nde açtı! Mamak Belediyesi’nin Gökçeyurt’taki lavanta tarlası hem doğaseverleri hem de nikâh kıydırmak isteyen çiftleri bekliyor. Üstelik ücretsiz... İşte detaylar...

Angara’nın göbeğinde, Mamak’ın Gökçeyurt Mahallesi’ndeki Lavanta Bahçesi, gene mor mor çiçekleriyle sezona merhaba dedi. Huzurun, sevdanın, doğanın en mis kokulu hâli bu yaz da Mamaklıları mest edecek!

Bilen bilir, Mamak Belediyesi bu bahçeyi bir iki sene evvel kıraç toprağın ortasına lavanta ekip kurmuştu. Şimdi mor çiçekler coştu da coştu, gelen bi’ daha fotoğraf çekilmeden dönemez hâle geldi. Hele şu yürüyüş yolları, foto köşeleri, ahşap salıncaklar falan var ya... Sanki Fransa’nın Provence bölgesine gitmişsin de lavanta tarlasına düşmüşsün gibi.

Nikâhlara Lavanta Kokusu Eşlik Ediyor

Bu sene bir de yenilik var ha! Belediye sağ olsun, lavantalar arasına bi’ sahne yapmış, nikâh kıyılıyor. Genç çiftler geliyor, “evet” diyorlar, mor çiçeklerin ortasında mutluluğa yelken açıyor. Bir yanda kuş cıvıltısı, bi’ yanda lavanta kokusu… Sanki masal gibi.

Doğa Severse, Fotoğrafçı Bayılır

Fotoğraf tutkunları için de burası ayrı bi’ cennet. Her bir köşe, ayrı bi’ kare. Düğün çekimleri, nişan pozları, Instagram story’leri... Hepsi buradan geçiyor. Yabani otlar temizlenmiş, sulama sistemi yenilenmiş, tabelalar konmuş. Kısaca lavantalar da bahçe de hazır, yeter ki sen gel.

Ücretsiz Üstelik, Gönül Rahatlığıyla Gidilir

Laf aramızda, bu güzelliğe para da almıyorlar. Giriş beleş. Şehirden sıkıldın mı, bi’ kaç saat kafa dinlemek istiyon mu, hadi at kendini Lavanta Bahçesi’ne. Hem ruhun dinlenir, hem gözün bayram eder.

Vallahi billahi Gökçeyurt’taki Lavanta Bahçesi bu yaz da hem gönülleri hem anıları mor renge boyamaya kararlı. Uğramayan pişman olur, söylemedi deme ha!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haber Haberleri