Yenimahalle Belediyesi’nin eğitim alanındaki önemli yatırımlarından biri olan Destek Eğitim Merkezleri, başarı grafiğini her geçen yıl yükseltmeye devam ediyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarına katılan öğrenciler, bu yıl da önemli bir başarıya imza attı.
LGS ve YKS’de Yüksek Başarı
2025 LGS sınavına Yenimahalle Belediyesi Destek Eğitim Merkezleri’nde hazırlanarak giren 900 öğrenci arasından 500’ü, istedikleri liselere yerleşme hakkı kazandı. YKS’de ise sınava giren 450 öğrenciden 250’si üniversite sınavını başarıyla geçerek hayallerine kavuştu.
Başarı Ziyareti
Sınavlarda gösterdikleri üstün performansla dikkat çeken öğrenciler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Öğrenciler, yıl boyunca sağlanan ücretsiz eğitim desteği ve imkânlar nedeniyle Başkan Yaşar’a teşekkür etti.
“Eğitime Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”
Öğrencilerin başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Yaşar, eğitimin her zaman öncelikleri arasında olduğunu vurguladı:
“Yenimahalleli gençler iyi okullarda okusun, ülkenin geleceğinde söz sahibi bireyler olsun istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim alanında elimizi taşın altına koyduk. Maddi durumu yetersiz olan ailelerimizin çocuklarına destek olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolu, çağın gereklerine uygun eğitim almış bireylerin yetişmesinden geçiyor.”
Eğitim Yatırımlarına Devam
Başkan Yaşar, destek eğitim merkezlerinin başarı oranının her geçen yıl arttığını belirterek, “Yıl boyunca özveriyle çalışan hocalarımızın ve azimle derslerine devam eden öğrencilerimizin emeği meyvelerini veriyor. Elde edilen bu başarılar bizim gururumuz. Tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.