Milan Škriniar PFDK’ya Sevk Edildi! Kocaelispor’dan Sert Tepki! Škriniar Olayında Son Kararı PFDK Verecek...

Fenerbahçe’nin savunmacısı Milan Škriniar, Kocaelispor maçındaki tribünlere yönelik davranışı nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi. TFF disiplin sürecini başlatırken, Kocaelispor cephesinden sert açıklamalar geldi.

Fenerbahçe’nin Slovak stoperi Milan Škriniar, Kocaelispor karşılaşmasının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) tedbirli olarak sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan resmi bildirimde, oyuncunun maç sırasında tribünlere yönelik davranışları nedeniyle disiplin sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Kararın ardından spor kamuoyunda geniş yankı oluşurken, yaşanan olayın detayları ve olası yaptırımlar tartışma konusu oldu. PFDK sevki, futbolcunun savunması alınana kadar geçici tedbirlerin uygulanabileceği anlamına geliyor. Sürecin, TFF Disiplin Talimatı çerçevesinde değerlendirileceği ifade ediliyor.

Kocaelispor cephesinden sert tepki

Yaşanan gelişmeler sonrası Kocaelispor cephesinden oldukça sert açıklamalar geldi. Kulüp Başkanı Recep Durul, söz konusu hareketin toplum değerlerini rencide ettiğini savunarak, olayın yalnızca saha içi bir disiplin meselesi olmadığını dile getirdi. Durul, federasyona resmi başvurular yaptıklarını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.

Başkan Durul açıklamasında, geçmişte benzer olaylar nedeniyle ağır yaptırımlar uygulandığını hatırlatarak, bu olayda da emsal bir karar beklediklerini ifade etti. Kocaelispor yönetiminin hem hukuki hem de idari girişimlerde bulunduğu bildirildi.

Selçuk İnan’dan “saygı” vurgusu

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan da maç sonrası yaptığı değerlendirmede, hareketin spor ahlakı açısından kabul edilemez olduğunu söyledi. İnan, tribünlere yönelik davranışların hangi takım olursa olsun hoş görülemeyeceğini vurgulayarak, futbolun saygı çerçevesinde oynanması gerektiğini dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, özellikle büyük taraftar kitlelerinin önünde sergilenen tavırların sporun ruhuna zarar verdiğini ifade etti. Bu sözler, spor kamuoyunda geniş destek buldu.

Gözler PFDK kararında

Şimdi gözler PFDK’nın vereceği karara çevrildi. Kurulun, hakaret ve sportmenliğe aykırı hareketler kapsamında dosyayı incelemesi bekleniyor. Olası bir ceza; para, maç men ya da farklı disiplin yaptırımlarını içerebilir.

Fenerbahçe cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kulübün savunma sürecini dikkatle yürüteceği öğrenildi. Kararın kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri