Yenimahalle’nin Şifa Kapısı Oldu! Zübeyde Hanım Konukevi’nde Ramazan Sofrası Kuruldu... Fethi Yaşar!

Ramazan ayının ruhu, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleriyle Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde hayat buluyor. Onkoloji Hastası Yakınlarına Büyük Vefa: Fethi Yaşar ve Veli Sarıtoprak’tan Moral Ziyareti.

Yaşar, Zübeyde Hanım Konukevi sakinleri ile iftarda buluştu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Zübeyde Hanım Konukevi’nde kalan hasta ve hasta yakınları ile birlikte iftar sofrasında buluştu. Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) katkıları ile gerçekleştirilen iftar programında hasta yakınlarına hayırlı Ramazanlar dileyen Yaşar, “Yenimahalle’de göreve geldiğimde temelini attığımız ilk tesisimizZübeyde Hanım Konukevimizdir” dedi.

Onkoloji Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve yakınları için hizmet veren Zübeyde Hanım Konukevi’nde gerçekleştirilen iftar programına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak ve yönetimi ile çok sayıda hasta yakını katıldı.

Konukevimizde on binlerce hasta yakınını ağırladık

Başkan Yaşar, “TÜSİAV’ın katkılarıyla düzenlediğimiz iftar sofrasında sizlerle birlikte aynı sofrayı paylaşmaktan onur duyuyorum. Onkoloji Hastanesi Türkiye’nin en büyük onkoloji hastanesidir. 1963 yılında Yenimahalle’ye geldim ve bu hastanemiz 70’li yıllarda yapıldı. Hastaneye her geldiğimde ya banklarda ya da kendi imkanlarıyla çadır kurup içinde yatan hasta yakınlarını görüyordum. Belediye başkanı olduğumda ilk temelini attığım tesisZübeyde Hanım Konukevimizdir.

2011 yılında temelini attık ve bugüne kadar yurt içi ve dışından gelen on binlerce yurttaşımızı burada misafir ettik. Türk milleti kadirşinas bir millettir. Gıda ve temizlik ürünlerinin büyük bölümünü hayırsever vatandaşlarımız karşılıyor.

Konukevimizin ne eksiği varsa hayırsever yurttaşlarımız bu ihtiyaçları karşılıyor. Bu vesile ile gerek Ramazan ayında konukevimizde iftar sofralarının kurulmasına katkı sunan ve yıl boyunda destek veren hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum ” dedi.

Başkan Yaşar’a TÜSİAV’dan Vefa Beratı

Çalışma yaşamı boyunca yaptığı üstün hizmetlerden dolayı Başkan Yaşar’a vefa beratı takdim eden TÜSİAV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak ise “Fethi Bey kendini hayır işlerine, memleketine, ülkesine adamış bir devlet adamıdır. Siyaset değil devlet adamı diyorum çünkü o hep gelecek seçimleri değil nesilleri düşünmüştür. Onun varlığıyla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haber Haberleri