Ankara'da 6 Liraya Ekmek Mi Satılıyor! Olay Büyüdü... Ticaret Bakanlığı Son Noktayı Koydu!

Ankara’da bir işletmede ekmeklerin 6 liradan satıldığına dair sosyal medyada yayılan iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ticaret Bakanlığı konuya ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Yapılan incelemelerde söz konusu ekmeklerin bayat olmadığı, yalnızca bir gün önce üretildiği tespit edildi.

Ankara'da 6 Liraya Ekmek Tartışması: Ticaret Bakanlığı Gerçeği Açıkladı. Ankara'da sosyal medya ve bazı basın organlarında hızla yayılan "6 liraya bayat ekmek satılıyor" iddiaları, kısa sürede başkentin gündemine oturdu.

Özellikle gıda fiyatlarındaki değişimlerin yakından takip edildiği bir dönemde, resmi tarifenin çok altında bir rakamla ekmek satıldığına dair paylaşımlar hem vatandaşları hem de denetim ekiplerini harekete geçirdi. Ticaret Bakanlığı, kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini gidermek amacıyla söz konusu işletmede inceleme başlattı ve elde edilen sonuçları resmi bir açıklamayla duyurdu.

Ticaret Bakanlığından "Ankara'da bayat ekmek 6 liradan satılıyor" paylaşımlarına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı, Ankara'da bir işletmede 6 liradan satıldığı belirtilen ekmeklerin bayat değil, bir gün önce üretilmiş ekmekler olduğunu belirterek, bu ekmeklerin genellikle besiciler ve mandıracılarca düşük bedelle alındığını, normal satışa sunulan ekmeklerin ise belirlenen resmi tarifeye uygun şekilde 15 liradan satıldığını bildirdi.

Bakanlığın, Sosyal hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan "Ankara'da bayat ekmek 6 liradan satılıyor" yönündeki paylaşımlar üzerine konunun hızla incelendiği bildirilen paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Habere konu işletmede 6 liradan satıldığı belirtilen ekmeklerin bayat değil, bir gün önce üretilmiş ekmekler olduğu, işletmede 2 günlük ekmek bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu ekmeklerin genellikle besiciler ve mandıracılar tarafından düşük bedelle alındığı, normal satışa sunulan ekmeklerin ise belirlenen resmi tarifeye uygun şekilde 15 liradan satıldığı anlaşılmıştır."

Paylaşımda, kamuoyunda yanlış anlaşılmalara yol açabilecek paylaşımlara karşı vatandaşların resmi açıklamaları dikkate almalarının önem taşıdığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızı ilgilendiren her konuda gerekli incelemeleri yapmaya ve doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri