Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Mamak Belediyesi İstihdam ve Girişimcilik Ofisi ilçede yaşayan 15-35 yaş arası dezavantajlı veya kendini dezavantajlı hisseden gençlerin işgücüne piyasasına entegrasyonunu hedefleyen proje çalışma hayatına hızla devam ediyor. Bu kapsamda Mamak Belediyesi İstihdam ve Girişimcilik Ofisifaaliyetlerin değerlendirilmesi ve sonuç çıktılarının çeşitli paydaşlar ile paylaşılması amacıyla Holiday-inn Otel’de yaygınlaştırma çalıştayı düzenlendi.
Çalıştay sonuçları kuruluşlara gönderildi
Çalıştayda proje süresince yapılanlar, sonuçları, sektörel problemler, İşçi-İşveren sorunları, İŞKUR faaliyet alanları ve fırsatları, KOSGEB girişimcilik destekleri gündem maddeleri oldu. Kurumlar arası ilişkiler, uyum problemleri, dezavantajlı kişilerin problemleri ve ihtiyaçları Yaygınlaştırma çalıştayı’n ana başlığı olurken, raporlar Ankara genelinde istihdam sektöründe faaliyet gösteren kamu-özel kurum ve kuruluşlara gönderildi.Çalıştaya;İŞKUR, KOSGEB, OSTİM, Yenimahalle Belediyesi, Mamak Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Battal Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden temsilcilerinin yanı sıra, Özel İstihdam ofisleri, Özel Mesleki Eğitim Kurumları, Girişimciler, İstihdam olamayan dezavantajlı vatandaşların katıldı.
Ayrımcılıkları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz
Mamak Belediyesi olarak yürüttükleri 4 AB projesinin maliyetinin 2 Milyon TL’yi bulduğuna dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Avrupa Birliği projeleri yeni başlayan bir süreç değil, Mamak Belediyesi olarak 9 yılda 16 proje gerçekleştirerek bu alanda gerçekten önemli bir başarıya imza atmış bulunmaktayız. Bu kapsamda farkındalık yaratarak, işgücü piyasasından dışlanma ile sonuçlanan ayrımcılıkları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.