Tarihe altın harflerle “Çanakkale Geçilmez” yazdıran kahramanlık destanı Kartaltepe Kent Ormanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nda canlandırılıyor. Çanakkale Savaşı’nın önemli anlarının canlandırıldığı plato, “Soğanlıdere Şehitliği, Köy Yeri Asker Uğurlama, Seyit Onbaşı, Çıkartma Harekatı, Anafartalar Savunması, Kahraman Türk Askeri ve Sargı Yeri” adlı 7 bölümden oluşuyor. Platoda ayrıca Çanakkale Zaferi’ne ait fotoğraflar ile Çanakkale Müzesi’nden getirilen ve savaştan arta kalan 4 bin askeri malzemenin yer aldığı bir sergi de bulunuyor. Platonun açılış törenine şehit yakınları, AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar katılırken, başta öğrenciler olmak üzere çok sayıda vatandaş da büyük ilgi gösterdi.
ÇANAKKALE RUHU 15 TEMMUZ’DA ORTAYA ÇIKTI
Jülide Sarıeroğlu, şanlı tarihimizi özellikle gençlerimizin anlamasına katkı sağlayacak şekilde bu güzel programı hazırlayan Başkan Ak’a teşekkür ederek, “Çanakkale ruhunun bir benzerini 15 Temmuz’da da yaşadık. Halkımız vatanına, milletine, bayrağına sahip çıktı. Ülkemize olan bağlılığımız hiç bitmiyor, her geçen gün artıyor. 15 Temmuz’da da tüm dünyaya en güzel cevabı verdik” dedi. Başkan Ak’ın 2009 yılından itibaren çok sayıda vatandaşımızı Çanakkale’ye göndererek tarihimizin daha iyi anlaşılmasına vesile olduğunu belirten Sarıeroğlu, “Ecdadımızın bize bıraktığı vatanı güçlü bir ruhla korumamız lazım. 15 Temmuz’da en genç şehidimizi Keçiören’de verdik. bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
BU ZAFER, GELECEĞİMİZ EN GÜÇLÜ DAYANAĞIDIR
Mustafa Ak ise, tarihin akışını değiştiren büyük destanın 102’nci yıldönümünü kutladığımızı ifade ederek, “2009’dan bu yana düzenlediğimiz bu canlandırma ile o anları adeta yeniden yaşatıyoruz. Bu topraklarda hür yaşıyorsak bunu 18 Mart 1915’te Çanakkale Geçilmez diyen yiğitlere borçluyuz. Tüm dünyanın parmak ısırdığı bu büyük destan sadece tarihimizin önemli bir parçası değil, geleceğimizin de en güçlü dayanağıdır” dedi. Milletin bu güçlü tarihten aldığı feyzle 15 Temmuz 2016’da yeni bir destan yazdığını kaydeden Başkan Ak, “Ölümü öldüren kahramanlarımız işgale izin vermeyerek bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıktılar. Bir kez daha bu ülke üzerinde oynanan hain oyunları bozdular. İman gücü vatan aşkıyla sokağa dökülen yiğitlerimizden 248’i şehadet şerbetini içti. Keçiören 27 şehidiyle en fazla şehit veren ilçe oldu. Dosta düşmana vatan emin ellerde, bayrak inmez, ezan dinmez dediler” mesajını verdi.
15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI’NI YAPIYORUZ
Bu tür etkinliklerin tarihi bağları ve millet olma şuurunu güçlendirdiğine dikkat çeken Mustafa Ak, “Bugüne kadar tarihi yerinde görüp Şehitlik Anıtı’nda dua etmesi için yaklaşık 18 bin kişiyi Çanakkale’ye gönderdik. Çanakkale Şehitleri Anıtı’nın bir benzerini Kartaltepe Kent Ormanımıza inşa ettik. Şimdi de Keçiören girişine 15 Temmuz Şehitler Anıtı inşa ediyoruz. Bu anıtlar şühedaya duyduğumuz minnetin bir ifadesi, gelecek nesillere tarih mirasıdır. Atalarımız birlik ve beraberlikle, kol kola, omuz omuza nasıl mücadele ettiyse, bizler de aynı şuurla hareket etmeli, elele vermeliyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı. Uğur Bulut da, platoda Çanakkale ruhunun çok güzel canlandırıldığını söyleyerek, “Çanakkale Boğazı önüne gelen düşmanın gücünü hatırlamak babında bu temsil önemlidir. Ankara’da bu çapta bir atmosferi bize yaşatan Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından platonun açılışı dualarla yapıldı. Platoyu gezen Başkan Ak ve protokol heyeti, savaşa ilişkin canlandırmaları ilgiyle izledi. 8 Nisan’a kadar gezilebilecek olan Çanakkale Platosu’nun karavana bölümünde ziyaretçilere üzüm hoşafı ve ekmek ikramı da yapılıyor.