Kendi işyerlerinin sahibi olan merkez üyeleri, Altındağlı kadınların neler yapabileceğini bir kez daha herkese gösterdi. Böylece Altındağ Belediyesi sayesinde kendi iş yerini açan kadınların sayısı 200’e yaklaştı.
“Altındağ Belediyesi olmasaydı, sadece hayal kuracaktım.”
Karapürçek -1 Kadın Eğitim Kültür Merkezi üyelerinden Zeycan Karataş, açtığı ev yemekleri lokantasıyla hem yüreklerde hem de ağızlarda tatlı bir lezzet bıraktı. Dükkân için Karapürçek Mahallesi’ni tercih eden Karataş, başarı serüvenini gururla anlattı. Karataş, 8 yıldır kültür merkezine üye olduğunu ve bu merkezde hayatının değiştiğini söyledi. Kültür merkezinde girişimcilik kursuna kayıt olduğunu belirten Karataş, derslerini hiç aksatmadığını dile getirdi. Karataş, eğitim bitince sertifikasına kavuştuğunu, daha sonra KOSGEB’e vermek üzere bir iş raporu hazırladığını aktardı. KOSGEB’ten onay aldıktan sonra ev yemekleri üzerine bir lokanta açtığını ifade eden Karataş “Tüm bunlar Altındağ Belediyesi sayesinde oldu. Kültür merkezi olmasaydı sadece hayal kurmakla kalacaktım. Allah Başkanımızdan ve belediyemizden razı olsun. ” dedi.
“Ben yaptım tüm kadınlar yapabilir”
Girişimcilik kursunun meyveleri sadece Zeynep Karataş’ın dükkânıyla sınırlı kalmadı. Çamlık Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Nevin Karaboyun’un açtığı butik de Altındağ Belediyesi’ne bağlı kültür merkezlerinin gurur tablosu içerisinde yer aldı. Yaklaşık 8 yıldır kültür merkezi üyesi olduğunu dile getiren Karaboyun, hayallerinin gerçeğe dönüşmesinde Altındağ Belediyesi’nin ve Başkan Veysel Tiryaki’nin büyük pay sahibi olduğunu vurguladı. Karaboyun, duygularını şöyle aktardı:
“Altındağlı kadınlar olarak çok şanslıyız. Bizi düşünen, bize değer veren bir belediye başkanımız var. Her türlü gelişimimiz için bize yol gösteriyor, destek oluyor. Allah ondan razı olsun. Bu merkeze gelmeden önce böyle bir dükkân açacağım aklımın ucundan geçmezdi. Ben yaptım tüm kadınlar yapabilir. Yeter ki bu merkezlere gelsinler, bu eğitimleri alsınlar.”