Çocukluk yıllarında okumayı çok isteyen fakat maddi imkansızlık nedeniyle okula gidemeyen yaşlı kadın, “O zamanlar maddi imkanlarımız iyi olmadığı için okuyamadım. Evlendim. Kızım rahatsızlandı, hastaneye götürdüm. Okuma-yazma bilmediğim için hastanedeki görevliye soru sordum. “Kör müsün, okusana” dedi bana. Çok zoruma gitti, çok içerledim. Ancak 80 yaşına bile gelsem okumayı öğreneceğim demiştim. Okumak için azmettim. Mamak Belediyesi Aile Merkezine gelerek okuma yazma öğrendim” dedi.
Herkes okuma-yazma öğrenecek
Okuma-yazma eğitimleri sayesinde birçok vatandaşın derdine derman olduklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Aile merkezlerimizde verdiğimiz kurslar toplumun her kesimine hitap ediyor. Açtığımız kursların arasında en çok rağbet gören branşlardan biri de okuma yazma kursu. Amacımız, ilçemizdeki her bireyin okuma yazma öğrenmesini sağlamak” dedi.
Çocuklardan daha şen
Önce harfleri, ardından heceleri, sonrasında sırayla kelime ve cümleleri hem yazıp hem de okuyabilen Güllü teyze, çocuklar gibi önce kalem tutmayı, çizgi çekmeyi, harfleri, hecelemeyi öğrendi. Eli kalem tutan için sıradan görünen bu eylem, onun için ise mutluluğun adı oldu. İş, yemek, çocuk, torun bakımı derken, aile merkezinin hayatına mucize gibi girdiğini kaydeden Güllü Demirel, “Yoldaki tabelayı okuyamamanın ya da telefonda arayacağım kişiyi bulamamanın, hastanede, bankada yazılanları anlamamanın ne demek olduğunu okuyabilene anlatamazsın. Şimdi ise çocuklar gibi şenim. Adeta yeniden doğdum. Böyle bir imkanı bize sağladığı için Mamak Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.